Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pro Dance 2007 Cugir, în ritm de dans spre vârful clasamentelor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deşi şi-a început activitatea de mai puţin de 6 ani, Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir a reuşit în ultimii ani să se impună în cadrul competiţiilor la care a participat, devansând multe cluburi de profil cu istorie în domeniu. Ultimele rezultate înregistrate demonstrează o dată în plus pasiunea şi dăruirea tinerilor dansatori şi a antrenorului lor, Sergiu Prodan, pentru acest sport pe cât de elegant, pe atât de solicitant.

În perioada 25-26 octombrie, copiii antrenaţi de Sergiu Prodan s-au întrecut pentru Cupa Mediaş, în paşi de vals lent şi cha cha, cu peste 300 de perechi din întreaga ţară. Concursul a fost divizat în secţiuni, în funcţie de nivelul de pregătire a dansatorilor şi pe categorii de vârstă. Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a participat atât la solo, cât şi la perechi, cu un număr de 12 copiii.

Chiar dacă au avut emoţii, tinerii dansatori cugireni, obişnuiţi deja cu competiţiile, nu s-au sfiit şi au dansat cum au ştiu ei mai bine, obţinând rezultate după cum urmează: semifinalişti- Stefan Alexandru şi Codea Diana (8-9 ani); locul II- Stoian Robert şi Suciu Denisa (8-9 ani); locul III- Stoian Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E); locul III-Gavrilă Octavian şi Bardan Alexandra (12-15 ani); menţiune- Olcean Sebastian şi Măieraş Castilia (4-7ani). Rezultate au fost obţinute şi la secţiunea de solo unde Chirilă Alexandra s-a clasat pe locul III, iar Baltă Luisa, pe locul IV.

Acest concurs a fost precedat de o altă competiţie a Campionatului Naţional de Dans Sportiv, Cupa Potaisa, care a avut loc în 9 noiembrie la Turda. Talentul, graţia şi pasiunea le-au adus şi de această dată rezultate bune, perechea formată din Stoia  Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E) impunându-se ca semifinalişti ai concursului. Pentru prestaţia lor, au primit menţiuni şi Chirilă Alexandra, Baltă Luisa şi Suciu Denisa care au participat la secţiunea solo.

Antenorul Sergiu Prodan, care a devenit de curând singurul antrenor licenţiat de dans sportiv din întreg judeţul, a mărturisit că pentru unii din aceşti copii dansul sportiv reprezintă un hobby, însă în rândul celor cu rezultat bune se află şi tineri care pot face acest sport la nivel profesionist. Din acest motiv, Sergiu Prodan îşi propune să contribuie la îmbogăţirea experienţei şi a palmaresului acestor copii, prin participarea la cât mai multe concursuri de profil.

Astfel, în perioada următoare Clubul de Dans Sportiv Pro Dance 2007 va participa la Cupa Ballrom de la Arad şi la evenimentul internaţional, Napoca Dance Festival de la Cluj-Napoca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea