Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Prinţesa hoţilor din Alba Iulia își „consolidează” palmaresul: O nouă condamnare la închisoare. Femeia are peste 100 de furturi la activ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prinţesa hoţilor din Alba Iulia își „consolidează” palmaresul: O nouă condamnare la închisoare. Femeia are peste 100 de furturi la activ

O femeie în vârstă de 34 de ani, poreclită ”prinţesa hoţilor” din Alba Iulia, a primit o nouă condamnare în instanţă pentru mai multe infracţiuni de furt calificat.

Este vorba despre 13 fapte săvârşite în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018. În rechizitoriu s-a reţinut că femeia (Claudia Ciurar) în vârstă de 34 de ani a pătruns fără drept în mai multe locuinţe şi sedii profesionale de pe raza municipiului Alba Iulia, de fiecare dată profitând de faptul că uşa de acces a fost neasigurată şi a sustras diferite bunuri, precum portofele, genţi şi borsete, iar imediat după comiterea fiecărei fapte a aruncat bunurile care nu erau uşor de valorificat.

Femeia este cel mai prolific hoţ din câţi au existat în Alba Iulia, având la active peste 100 de fapte. De altfel, aceasta este încarcerată la Penitenciarul Gherla unde execute o pedeapsă de 8 ani de închisoare aplicată în luna mai 2017, pentru infracţiuni similare. Femeia a comis faptele de furt din acest dosar în perioada de câteva luni de întrerupere a exeuctării pedepsei pentru că era însărcinată. Nu a ţinut cont de faptul că deja avea o codamnare mare la închisoare şi a săvârşit alte furturi după modelul celor anterioare.

Pagubele suferite de cele 13 victime, persoane juridice şi fizice, se ridică la circa 10.000 de lei. A fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, magistraţii adăugând la pedeapsă cele 2.780 de zile din condamnarea anterioară. Claudia C. a executat însă aproape 4 ani, ea revenind în penitenciar în ianuarie 2018, după ce a fost prinsă ca autoare a noilor fapte de furt.

Printre victimele ”prinţesei hoţilor” sunt un medic care dormea în camera de gardă a Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Rectoratul Universităţii „1 Decembrie 1918”, un student cazat în Căminul Studenţesc nr. 4, Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia, o femeie ce se afla într-un salon de înfrumuseţare din Alba Iulia, etc.

”Instanţa reţine că antecedenţa penală a inculpatei şi perseverenţa acesteia în comiterea aceluiaşi gen de fapte denotă că recurgerea la săvârşirea infracţiunii care face obiectul prezentului dosar nu reprezintă un fapt izolat. Faptele care fac obiectul prezentului dosar au fost săvârşite de către inculpată prin acelaşi modus operandi, prin pătrunderea în diferite locaţii, profitând de neatenţia angajatelor/ persoanelor vătămate, ceea ce denotă perseverenţă în comiterea aceluiaşi gen de fapte şi totodată o nepăsare faţă de normele legale şi consecinţele încălcării acestora, continuând să acţioneze în maniera arătată”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 3 noiembrie 2021. Femeia poate formula contestaţie la Curtea de Apel.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea