Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prinţesa hoţilor din Alba Iulia își „consolidează” palmaresul: O nouă condamnare la închisoare. Femeia are peste 100 de furturi la activ

Publicat

în

Prinţesa hoţilor din Alba Iulia își „consolidează” palmaresul: O nouă condamnare la închisoare. Femeia are peste 100 de furturi la activ

O femeie în vârstă de 34 de ani, poreclită ”prinţesa hoţilor” din Alba Iulia, a primit o nouă condamnare în instanţă pentru mai multe infracţiuni de furt calificat.

Este vorba despre 13 fapte săvârşite în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018. În rechizitoriu s-a reţinut că femeia (Claudia Ciurar) în vârstă de 34 de ani a pătruns fără drept în mai multe locuinţe şi sedii profesionale de pe raza municipiului Alba Iulia, de fiecare dată profitând de faptul că uşa de acces a fost neasigurată şi a sustras diferite bunuri, precum portofele, genţi şi borsete, iar imediat după comiterea fiecărei fapte a aruncat bunurile care nu erau uşor de valorificat.

Electrica Furnizare Discount

Femeia este cel mai prolific hoţ din câţi au existat în Alba Iulia, având la active peste 100 de fapte. De altfel, aceasta este încarcerată la Penitenciarul Gherla unde execute o pedeapsă de 8 ani de închisoare aplicată în luna mai 2017, pentru infracţiuni similare. Femeia a comis faptele de furt din acest dosar în perioada de câteva luni de întrerupere a exeuctării pedepsei pentru că era însărcinată. Nu a ţinut cont de faptul că deja avea o codamnare mare la închisoare şi a săvârşit alte furturi după modelul celor anterioare.

Pagubele suferite de cele 13 victime, persoane juridice şi fizice, se ridică la circa 10.000 de lei. A fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, magistraţii adăugând la pedeapsă cele 2.780 de zile din condamnarea anterioară. Claudia C. a executat însă aproape 4 ani, ea revenind în penitenciar în ianuarie 2018, după ce a fost prinsă ca autoare a noilor fapte de furt.

Printre victimele ”prinţesei hoţilor” sunt un medic care dormea în camera de gardă a Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Rectoratul Universităţii „1 Decembrie 1918”, un student cazat în Căminul Studenţesc nr. 4, Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia, o femeie ce se afla într-un salon de înfrumuseţare din Alba Iulia, etc.

”Instanţa reţine că antecedenţa penală a inculpatei şi perseverenţa acesteia în comiterea aceluiaşi gen de fapte denotă că recurgerea la săvârşirea infracţiunii care face obiectul prezentului dosar nu reprezintă un fapt izolat. Faptele care fac obiectul prezentului dosar au fost săvârşite de către inculpată prin acelaşi modus operandi, prin pătrunderea în diferite locaţii, profitând de neatenţia angajatelor/ persoanelor vătămate, ceea ce denotă perseverenţă în comiterea aceluiaşi gen de fapte şi totodată o nepăsare faţă de normele legale şi consecinţele încălcării acestora, continuând să acţioneze în maniera arătată”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 3 noiembrie 2021. Femeia poate formula contestaţie la Curtea de Apel.

sursa: adevarul.ro

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare