Rămâi conectat

Curier Județean

Prinşi în flagrant furând şină de cale ferată monument istoric, din tronsonul Mocăniţei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant, sâmbătă 19 mai, de către poliţiştii din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Baia de Arieş, în timp ce aflându-se pe raza comunei Poşaga, demontau şi sustrăgeau şină de cale ferată, din tronsonul Mocăniţei, care este clasificat drept monument istoric.

Oamenii legii aflaţi în serviciul de patrulare pe D.N 75 au identificat în jurul orei 16.40 un grup format din trei bărbaţi care se aflau pe marginea drumului, în apropierea terasamentului de cale ferată. În momentul în care cei 3 au observat echipajul de poliţie au urcat într-un autoturism şi au demarat în direcţia Poşaga – Turda.

Poliţiştii au pornit în urmărirea suspecţilor şi au reuşit imobilizarea lor, în locul numit Izvorul lui Cenan de pe raza comunei Poşaga, pe D.N 75. Potrivit IPJ Alba, în portbagajul maşinii se afla cantitatea de 700 kg şină de cale ferată, din patrimoniul naţional, pe care cei trei suspecţi au furat-o de pe terasamentul de cale ferată din zona în care au fost observaţi iniţial de poliţişti.

Autoturismul folosit la furt, era condus de F.G.O., de 26 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, care avea permisul de conducere reţinut pentru comiterea unei infracţiuni rutiere.

Faţă de cei 3 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar în plus, faţă de conducătorul autoturismului, cercetările sunt continuate şi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este reţinut, retras sau anulat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea