Rămâi conectat

Curier Județean

Prins băut la volan, patronul Supremia a scăpat basma curată. A câștigat procesul cu IPJ Alba. Etilotestul, desființat!

Bogdan Presecan

Publicat

în

În data de 19 iunie 2014, Tribunalul Alba a decis definitiv și irevocabil, menținând sentinţa pronunţată de instanţa de fond, exonerarea lui Bara Levente Hugo, patronul companiei Supremia din Alba Iulia, de sancțiuniile aplicate de polițiștii rutieri, în aprilie 2013, când acesta a fost surprins conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

PV2Mai exact, Levente Bara a fost exonerat de plata amenzii contravenţionale de 675 de lei, fiindu-i de asemenea înlăturată sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. În consecinţă, s-a dispus restituirea către conducătorul auto Levente Bara a permisului de conducere.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a pierdut astfel, “fără drept de apel”, procesul cu șoferul albaiulian surprins la volan pe drumurile publice sub influența alcoolului, instanța apreciind că “aspectele care vizează mijlocul tehnic folosit la constatarea contravenţiei şi verificarea metrologică a acestuia pun la îndoială legalitatea probei.”

Cu alte cuvinte, Mihai Baco, avocatul care l-a reprezentat pe Levente Bara în această cauză, a convins instanța că „Aparatul alcooltest marca DRAGER”, folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei prevăzute de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti.

Decizia Tribunalului Alba crează un precedent de maxim interes pentru șoferii români, întrucât  contravenţiile rutiere constatate cu etilotest au acum şanse maxime să fie invalidate. Bineînțeles, dacă ai avocatul potrivit.

sursa: www.avocatura.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea