Rămâi conectat

Actualitate

Primul test rapid pentru depistarea COVID-19, produs în România. Metoda de funcționare, similiară cu a unui test de sarcină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul test rapid pentru depistarea COVID-19, produs în România. Metoda de funcționare, similiară cu a unui test de sarcină

A fost creat primul test rapid din România care detectează noul coronavirus. Romlab și Sintofarm, două companii din România, au anunțat în data de 20 august, că au început producția kiturilor care conțin teste rapide pentru depistarea virusului COVID-19.

Kitul de testare funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice.

Aceste teste pot completa foarte bine testarea PCR care se face în momentul de faţă în laboratoarele din România, mărind astfel simţitor capacitatea pe care statul o are acum.

Companiile din România care produc testul pot realiza 50.000 de bucăţi zilnic, cu posibilitate de dublare rapidă a acestei cantităţi, în vreme ce, momentan, statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr.

Foarte important, aceste teste pot fi folosite pentru testarea în masă a populaţiei, şi astfel se pot identifica potenţiali donatori de plasmă, pentru tratarea cazurilor grave. În cazul în care apare vaccinul anti Covid, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinaţi primii.

În curând cei care produc vaccinul vor discuta cu autorităţile. Rămâne de văzut în ce măsură vor fi interesate acestea să cumpere teste rapide, făcute chiar la noi în ţară.

„Are o sensibilitate de 96,6%, acurateţea lui este de sută la sută, şi venim în completarea testelor PCR, şi deja ştim că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe şi durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienţilor. Aşteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituţiile de stat să vedem, nu ştiau că se fabrică încă în România”, a declarat pentru Mediafax, Sima Ioana, director general Romlab.

Sursa: mediafax.ro, fanatik.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea