Rămâi conectat

Actualitate

Primul test COVID-19 la domiciliu, fără prescripţie medicală a fost autorizat în SUA: Rezultatul, afișat în 20 de minute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul test Covid-19 la domiciliu și fără prescripție medicală a fost autorizat în Statele Unite de către Agenția SUA pentru Medicamente (FDA). Anunțul a fost făcut marți, 15 decembrie, scrie Le Figaro.

Autorizarea testului, care poate indica prezența virusului în 20 de minute și care va fi vândut cu aproximativ 30 de dolari, este un „pas major“ în lupta împotriva Covid-19, a spus șeful FDA, Stephen Hahn.

Acest test este fabricat de compania californiană Ellume, care intenționează să aducă pe piață trei milioane de unități în ianuarie și apoi alte milioane în următoarele luni.

Este un test antigen, ceea ce înseamnă că detectează o moleculă pe suprafața coronavirusului. Testele PCR caută materialul genetic al virusului. Testul Ellume folosește un tampon nazal, nu atât de lung cât cele utilizate în mediul medical, de aceea este mai puțin dureros.

Potrivit FDA, el a identificat corect 96% din probele pozitive și 100% din probele negative la persoanele cu simptome. Rezultatele sunt disponibile în aproximativ 20 de minute și sunt date printr-o aplicație, care solicită utilizatorilor codul poștal și data nașterii pentru a transmite datele autorităților de sănătate publică. Furnizarea numelui și a adresei de e-mail este opțională.

Pentru a dezvolta testul, Ellume a primit finanțare de 30 de milioane de dolari de la Institutul Național de Sănătate (NIH) din SUA.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des

Unirea Ziarul

Publicat

în

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnet o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Parlamentarii care au venit cu această inițiativă spun că astfel vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea