Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primul test COVID-19 la domiciliu, fără prescripţie medicală a fost autorizat în SUA: Rezultatul, afișat în 20 de minute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul test Covid-19 la domiciliu și fără prescripție medicală a fost autorizat în Statele Unite de către Agenția SUA pentru Medicamente (FDA). Anunțul a fost făcut marți, 15 decembrie, scrie Le Figaro.

Autorizarea testului, care poate indica prezența virusului în 20 de minute și care va fi vândut cu aproximativ 30 de dolari, este un „pas major“ în lupta împotriva Covid-19, a spus șeful FDA, Stephen Hahn.

Acest test este fabricat de compania californiană Ellume, care intenționează să aducă pe piață trei milioane de unități în ianuarie și apoi alte milioane în următoarele luni.

Este un test antigen, ceea ce înseamnă că detectează o moleculă pe suprafața coronavirusului. Testele PCR caută materialul genetic al virusului. Testul Ellume folosește un tampon nazal, nu atât de lung cât cele utilizate în mediul medical, de aceea este mai puțin dureros.

Potrivit FDA, el a identificat corect 96% din probele pozitive și 100% din probele negative la persoanele cu simptome. Rezultatele sunt disponibile în aproximativ 20 de minute și sunt date printr-o aplicație, care solicită utilizatorilor codul poștal și data nașterii pentru a transmite datele autorităților de sănătate publică. Furnizarea numelui și a adresei de e-mail este opțională.

Pentru a dezvolta testul, Ellume a primit finanțare de 30 de milioane de dolari de la Institutul Național de Sănătate (NIH) din SUA.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea