Rămâi conectat

Economie

Primul proiect din România privind dezvoltarea antreprenoriatului din mediul rural, lansat la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Săptămâna trecută a avut loc la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Alba prima întâlnire a membrilor echipelor de implementare a proiectului „Promovarea antreprenoriatului pentru creşterea gradului de ocupare în mediul rural”. Acesta este primul proiect de acest gen din România, reunind trei camere de comerţ din trei judeţe ale ţării care fac parte din trei regiuni de dezvoltare diferite. Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial dezvoltare resurse umane 2007-2013, va fi implementat în judeţele Alba, Caraş-Severin şi Vâlcea şi este în valoare totală de 9.091.560 de lei. „Proiectul îşi propune să dezvolte spiritul antreprenorial în mediul rural, acolo unde oamenii preferă să muncească doar pentru producţia proprie, în gospodăriile mici de subzistenţă, şi unde spiritul de întreprinzător nu este dezvoltat aproape deloc. Prin acest proiect se încearcă dezvoltarea zonei rurale din cele trei judeţe, prin implicarea şi găsirea de soluţii pentru dezvoltarea unor afaceri unde din nefericire acest spirit antreprenorial nu este dezvoltat. Se doreşte motivarea oamenilor, să fie pregătiţi să deschidă o afacere, şi ajutorarea acestora în scopul de a detecta tipul de afacere cel mai propice, în funcţie de nevoia de pe piaţă”, a precizat senatorul de Alba Alexandru Pereş în declaraţia politică susţinută în şedinţa Senatului din 25 octombrie 2010.
Cele trei camere vor aplica în perioada următoare circa 3.000 de chestionare destinate administraţiilor publice, oamenilor de afaceri din mediul rural şi oamenilor fără ocupaţie din lumea satului pentru a identifica nevoile şi oportunităţile. Probabil, la sfârşitul primului trimestru al anului viitor vor fi înfiinţate câte trei Centre de informare şi consiliere în trei localităţi din mediul rural (câte trei în fiecare judeţ), unde se vor ţine cursurile şi unde persoanele selectate vor primi toate informaţiile necesare. Din cadrul lor, cei care vor pune în aplicare ideile de afaceri şi îşi vor deschide o firmă, vor fi selectaţi şi vor merge gratuit în Italia, unde vor vedea exemple de bune practici în domeniul în care vor activa. Tot acest proiect se va întinde pe o perioadă de trei ani, iar cei care vor urma aceste cursuri de pregătire profesională vor primi şi diplome acreditate de Guvernul României şi recunoscute în Uniunea Europeană. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an

Unirea Ziarul

Publicat

în

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma unor creşteri majore ale preţurilor la cacao şi carne de porc, conform celui mai recent indice al produselor de bază […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea