Primul magazin online din România cu produse pentru copii care acceptă plata cu Bitcoin se află în Alba. Prima comandă, un cărucior de lux

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primul magazin online din România cu produse pentru copii care acceptă plata cu Bitcoin și Ethereum se află în Alba, la Sebeș. Este vorba de Bekid.ro, care nu numai că oferă plată prin bitcoin, dar are şi clienţi ce preferă această modalitate, scrie brandweb.ro, citând reprezentanți ai magazinului.

Cu toate că plata ramburs este încă în topul preferinţelor cumpărătorilor din România, faţă de anul trecut, numărul de plăți cu cardul a crescut, iar oamenii tind să aibă mai multă încredere în acest sistem. Același lucru se întâmplă şi cu plata în Bitcoin. Deţinătorii de aceste monede virtuale au lansat cererea pe piaţă, iar comercianţii sunt deschişi la această posibilitate. Ba mai mult, unii dintre ei chiar implementează această modalitate de plată. Datorită numărul comenzilor cu plata în Bitcoin tot mai crescute, Bekid.ro a fost primul magazin online cu produse pentru copii şi bebeluşi care a adoptat acest sistem.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Iulian Ghisoiu, General Manager al companiei BeKid: „La început am fost sceptic şi am crezut că nu merită să investesc timp şi resurse pentru implementarea acestei metode de plată, dar, pentru că numărul comenzilor cu plata în Bitcoin era tot mai crescut, am decis să adoptăm acest sistem în compania noastră, iar rezultatele au fost cât se poate de pozitive. Comenzile au apărut încă din prima săptămână de implementare, de exemplu, prima comandă plasată în magazinul nostru cu plata în Bitcoin a fost un cărucior de lux pentru copii, în valoare de 4995.00 lei.”

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mai mult decât atât, Iulian Ghisoiu, fiind managerul general al Targetweb, a înţeles pe deplin necesităţile clienţilor, trendurile care merită urmate şi ce trebuie să facă pentru a avea parte de rezultate pozitive şi poziţii cât mai fruntaşe în Google. În anul 2013, lansarea proiectului Bekid.ro a reprezentat o iniţiativă de succes, fiind locul de unde părinţii pot achiziţiona în prezent produse calitative pentru copiii lor. Bekid.ro a luat naștere din dorința sa de a avea cele mai bune produse pentru fetița lor. Acesta este un magazin online reprezentativ în piaţa produselor pentru copii şi bebeluşi care, după estimările lui Iulian, va avea în anul 2018 o cifră de afaceri de 50000 de euro.

Ce este Bitcoin și cum îl folosesc?

Bitcoinul este prima monedă virtuală, care presupune o schimbare de valori foarte bine codată informatic. Mai precis, dacă realizăm o tranzacţie folosind această monedă, fie că trimitem bani sau achiziţionăm ceva de pe Internet, tranzacţia respectivă se înregistrează cu un timbru de timp, mai exact o dată și o oră ce nu pot fi schimbate. Acest timbru de timp este văzut asemenea unui număr de serie, cu ajutorul căreia banii nu pot fi falsificaţi. Seria este printată o singură dată, iar atunci când banii sunt scoşi pe piaţă de către bancă, seria rămâne aceeași până în momentul în care banii sunt casaţi. Mai mult decât atât, folosind acest timbru de timp de fiecare dată când banii trec printr-un loc virtual, se adaugă încă un timbru de timp. Acesta arată câţi bani au trecut prin locul respectiv şi când. Important de menţionat este faptul că identitatea persoanei ce folosește moneda nu este menționată.

Bitcoinul, la fel ca banii, este practic un simbol pentru nişte valori acceptate la diverse tranzacţii. Spre deosebire de monedele tradiţionale, bitcoin este în număr finit, iar alimentarea cu bitcoin se face strict pe baza rezolvării algoritmului. Asta înseamnă că bitcoinul devine mai atrăgător deoarece, în timp ce cererea creşte, oferta rămâne aceeaşi, mai exact 21 de milioane de bitcoini.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419