Primele măsuri ale noului Guvern, primele nemulțumiri: Anularea programelor FDI creează cel dintâi scandal din „era” Orban

Primele măsuri ale noului Guvern, primele nemulțumiri: Anularea programelor FDI creează cel dintâi scandal din „era” Orban

Președintele PNL și premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat primele tăieri ale guvernului pe care-l va conduce. E vorba despre proiectele de dezvoltare a comunităților locale ce ar urma să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Orban a avut luni o ieșire foarte dură pe acest subiect, cerând primarilor „să uite de Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru că nu există nicio rațiune pentru a dezvolta un alt program de finanțare”.

ELIT
Premierul desemnat ignoră faptul că sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare prin FDI, iar mulți primari (inclusiv primari liberali) au informat cetățenii despre noile proiecte și așteaptă începerea lucrărilor. Edilii și locuitorii localităților vizate sunt revoltați de decizia lui Ludovic Orban, anunțând deja proteste.

 

La începutul lunii octombrie, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că pentru FDI au fost selectate până acum 500 de proiecte cu o valoare totală de 6 miliarde de lei, iar selecția va continua până la atingerea pragului de 10 miliarde în acest an. Ea a asigurat primăriile că banii există, iar investițiile sunt necesare pentru dezvoltarea localităților.

Proiectele finanțate prin FDI privesc în principal infrastructura de transport rutier, crearea și extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale, construcția / modernizarea de școli și grădinițe. FDI este cel mai accesibil program guvernamental pentru proiecte locale, comunele și orașele beneficiind de finanțare rapidă și neavând nevoie de cofinanțare din bugetul local.

Tăierile anunțate de Ludovic Orban vor avea efecte negative în special în mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Orbit gumm 24 octombrie 2019 at 5:56

Pleaca ai nostrii, vin ai lor, voi ramineti tot asa !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...