Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ confundă speţele juridice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În urma apariţiei în ziarul „Unirea”, în data de 8.02.2012, a articolului cu titlul „Dezastru în transportul public din Ocna Mureş! […]”, vă rugăm să aveţi amabilitatea, în virtutea dreptului la o corectă informare a publicului, să publicaţi următoarele:
Instituţia Prefectului – judeţul Alba nu a primit până în prezent nicio solicitare din partea Primăriei sau a Consiliului Local Ocna Mureş de a se pronunţa în vreun fel cu privire la firma de transport SPTP SRL.
Afirmaţia domnului primar Drăguţ Augustin cum că „nu am făcut până acum o şedinţă serioasă pentru că nu mi-a dat voie domnul prefect. Acesta ne-a înştiinţat în scris, încă din anul 2009, că nu avem voie să ne amestecăm în treburile societăţilor subordonate” este total neadevărată.
Există o speţă juridică din anul 2009, dar aceasta nu se referă la SPTP SRL, ci la S.C. Prego S.A. Ocna Mureş, când în urma exercitării atribuţiilor de control a legalităţii unei hotărâri (nr. 96/2009) a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, s-a constatat că hotărârea nu este legală şi s-a solicitat revocarea acesteia, ceea ce s-a şi întâmplat ulterior. În fapt, era vorba de faptul că prin HCL nr. 96/2009 s-a aprobat mandatarea primarului din Ocna Mureş să ia toate hotărârile care se impun în vederea convocării adunării generale a acţionarilor de la S.C. Prego S.A., hotărârea fiind întemeiată în mod eronat pe prevederile Legii nr. 215/2001, Legea administraţiei publice locale şi nu, cum ar fi trebuit, pe Legea nr. 31/1991, legea aplicabilă în convocarea unei AGA. De asemenea, potrivit art. 14 din Statutul de la acea vreme al S.C. Prego S.A. Ocna Mureş, AGA se convoacă de preşedintele consiliului de administraţiei sau de unul din vicepreşedinţi. În această speţă din 2009, Consiliul Local Ocna Mureş l-a mandatat ilegal pe primar să efectueze procedurile de convocare a Adunării Generale în condiţiile în care acesta nu era preşedintele sau vicepreşedintele consiliului de administraţie al societăţii. În mod logic, această hotărâre a fost revocată, faptul întâmplându-se într-o şedinţă extraordinară din luna octombrie a anului 2009, cu votul unanim al consilierilor locali prezenţi.
În orice caz, ancheta jurnalistică a cotidianului „Unirea” aruncă o lumină neplăcută asupra conducerii administraţiei locale din Ocna Mureş, iar indiferent de motivele invocate, există clar o lipsă de viziune a acesteia din moment ce a permis ca o situaţie care durează de ani de zile să se acutizeze, este vorba de transportul local.

Biroul de presă al
Instituţiei Prefectului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea