Ziarul Unirea

Primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ confundă speţele juridice

    În urma apariţiei în ziarul „Unirea”, în data de 8.02.2012, a articolului cu titlul „Dezastru în transportul public din Ocna Mureş! […]”, vă rugăm să aveţi amabilitatea, în virtutea dreptului la o corectă informare a publicului, să publicaţi următoarele:
Instituţia Prefectului – judeţul Alba nu a primit până în prezent nicio solicitare din partea Primăriei sau a Consiliului Local Ocna Mureş de a se pronunţa în vreun fel cu privire la firma de transport SPTP SRL.
Afirmaţia domnului primar Drăguţ Augustin cum că „nu am făcut până acum o şedinţă serioasă pentru că nu mi-a dat voie domnul prefect. Acesta ne-a înştiinţat în scris, încă din anul 2009, că nu avem voie să ne amestecăm în treburile societăţilor subordonate” este total neadevărată.
Există o speţă juridică din anul 2009, dar aceasta nu se referă la SPTP SRL, ci la S.C. Prego S.A. Ocna Mureş, când în urma exercitării atribuţiilor de control a legalităţii unei hotărâri (nr. 96/2009) a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, s-a constatat că hotărârea nu este legală şi s-a solicitat revocarea acesteia, ceea ce s-a şi întâmplat ulterior. În fapt, era vorba de faptul că prin HCL nr. 96/2009 s-a aprobat mandatarea primarului din Ocna Mureş să ia toate hotărârile care se impun în vederea convocării adunării generale a acţionarilor de la S.C. Prego S.A., hotărârea fiind întemeiată în mod eronat pe prevederile Legii nr. 215/2001, Legea administraţiei publice locale şi nu, cum ar fi trebuit, pe Legea nr. 31/1991, legea aplicabilă în convocarea unei AGA. De asemenea, potrivit art. 14 din Statutul de la acea vreme al S.C. Prego S.A. Ocna Mureş, AGA se convoacă de preşedintele consiliului de administraţiei sau de unul din vicepreşedinţi. În această speţă din 2009, Consiliul Local Ocna Mureş l-a mandatat ilegal pe primar să efectueze procedurile de convocare a Adunării Generale în condiţiile în care acesta nu era preşedintele sau vicepreşedintele consiliului de administraţie al societăţii. În mod logic, această hotărâre a fost revocată, faptul întâmplându-se într-o şedinţă extraordinară din luna octombrie a anului 2009, cu votul unanim al consilierilor locali prezenţi.
În orice caz, ancheta jurnalistică a cotidianului „Unirea” aruncă o lumină neplăcută asupra conducerii administraţiei locale din Ocna Mureş, iar indiferent de motivele invocate, există clar o lipsă de viziune a acesteia din moment ce a permis ca o situaţie care durează de ani de zile să se acutizeze, este vorba de transportul local.

Biroul de presă al
Instituţiei Prefectului Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Ionel Pop 22 februarie 2012 at 7:06

Cata balbaiala in motivatiile astea jenat de incoerente. Iata ce oameni fac serviciile Prefecturii. Penibil!

o parere 22 februarie 2012 at 12:53

Tot raspectul pentru domnul ing. Cocis care a avut curajul sa rascoleasca „rahatul” din Primaria Ocna Mures. poate chiar ar prinde bine SPTP-ului sa se implice cu adevarat Prefectura in activitatea sa, ca altfel nu prea vad sansele unei rezolvari a situatiei cu care se confrunta.

Paulina 22 februarie 2012 at 13:11

Lasind la o parte toate „macinaturile” astea, realitatea din Ocna Mures este de-a dreptul „ireala”, de neconceput si asta, din toate punctele de vedere. Este clar ca, la toate ranile existente ale comunitatii, chiar nu au fost si nu sint necesare si lupte politice. E ca si cum ai dansa alunelu pe un cadavru.Avem nevoie de tot ajutorul posibil, avem nevoie de oameni care sa aiba bunatatea si bunavointa sa vada tot ce trebuie vazut, sintem si noi oameni si sintem parte componenta a judetului si a tarii.

Comentariile sunt oprite