Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, prezent la Zilele Orașului Târgu Neamț

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 Vineri, 9 septembrie 2016, Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a efectuat o vizită oficială la Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, răspunzând invitaţiei autorităţilor locale de a participa la Zilele Oraşului Târgu Neamţ, eveniment care se derulează în perioada 8 – 11 septembrie 2016.

vizita-targul-neamt-dorin-nistorDin programul vizitei menţionăm: participarea la deschiderea oficială a evenimentului, parada portului popular, spectacole folclorice,  târgul meşterilor populari, turneu de tenis de câmp dedicat juniorilor, seniorilor şi veteranilor, concurs de fotografie, expoziţie de pictură, lansare de carte, campania de conştientizare a problemelor copiilor cu dizabilităţi „Şi eu sunt om, şi lumea mea contează”, ateliere hand-made, competiţii sportive (fitness, karate, dans modern şi contemporan), concurs de şah, demonstraţie de echitaţie, spectacol de reconstituire istorică, prezentare de modă, concerte. Din agenda delegațiilor invitate face parte și o vizită la Casa Memorială Ion Creangă de la Humulești.

Cu o populaţie de circa 19.000 de locuitori, Târgu Neamţ este unul din cele mai vechi oraşe din Moldova, fiind atestat documentar la sfârşitul anilor 1300, în timpul domniei lui Petru Vodă. Localitatea este renumită pentru Cetatea Neamţului, ridicată de Petru I Muşat, element care se asociază armonios cu specificul local al municipiului Sebeş, prin ideea de cetate medievală. Relaţiile de cooperare internaţională consemnează înfrăţiri cu localităţi din Belgia, Franţa, Republica Moldova şi China. În anul 2015, Municipiul Sebeş şi Oraşul Târgu Neamţ au semnat un acord de asociere, în vederea consolidării unor proiecte comune de promovare a specificului local, de accesare de programe europene în domeniile social, cultură, învăţământ, economie, participări la evenimente culturale reciproce.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,

                                       Primăria Municipiului Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Administrația comunei Valea Lungă, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevedere modernizarea infrastructurii educaționale a comunei. Citește și: Supraveghere video în comuna Daia Română: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Comuna Valea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea