Primarul din Cugir Adrian Teban spune: „Şcoala generală nr 2 nu se desfiinţează!”

    „Şcoala Generală cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir nu se desfinţează” este precizarea pe care o face edilul Cugirului Adrian Teban ca urmare a îngrijorării manifestate de cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ. „Se pare că avem de-a face cu o dezinformare voită a personalului didactic şi nedidactic cu privire la situaţia juridică a Şcolii Generale Nr. 2 Cugir în viitorul an şcolar. Vreau să precizez încă de la început că administraţia locală nu a pus niciodată în discuţie posibilitatea desfinţării acesteia. Dimpotrivă: în condiţiile scăderii anuale a numărului de elevi, asupra unităţii şcolare plana riscul să fie sub efectiv, ceea ce punea în pericol existenţa ei şi, implicit, a posturile cadrelor didactice ale şcolii. De aceea am considerat că soluţia cea mai bună o reprezintă unificarea Şcolii Generale Nr. 2 cu Şcoala „Singidava”, precum şi a Şcolii Generale ” Ioan Mihu” Vinerea (aflată în aceeaşi situaţie) cu Şcoala Generală nr. 3 Cugir. Această nouă organizare a fost prinsă în Proiectul reţelei şcolare a învăţământului preuniversitar de stat la nivelul Cugirului pentru anul şcolar 2012/2013″ aprobat de Consiliul Local în 21 decembrie, ca urmare a solicitării făcute în acest sens de către IŞJ Alba. Tot acolo am propus şi modificare circumscripţiilor şcolare, astfel încât să fie garantată distribuirea echilibrată a elevilor în şcolile din oraş.”a precizat edilul, Adrian Teban
Primarul Cugirului a mai declarat că îngrijorarea şi deruta cadrelor didactice a putut fi stimulată şi întreţinută de faptul că hotărârea Consiliului Local a fost dată anterior apariţiei normelor metodologice cu privire la organizarea reţelei şcolare (la solicitarea IŞJ). În cadrul acestora, termenul „unificare” nu este prevăzut, însă forma de organizare propusă de administraţia locală este definită ca „fuziune prin contopirea mai multor persoane juridice pentru a alcătui o persoană juridică nouă”. „Vreau să precizez că noua instituţie nu favorizează o şcoală în detrimentul celeilalte. Va exista un singur plan de şcolarizare, o singură gestiune, un singur patrimoniu. Activitatea educativă se va desfăşura în incinda localurilor ambelor şcoli. În concluzie, Şcoala Generală NR. 2 Cugir nu se desfinţează, ci, asemeni Şcolii „Singidava”, îşi pierde personalitatea juridică, pentru a dobândi împreună o nouă personalitate juridică cu numele Şcoala Gimnazială „Singidava”, denumire considerată mai sugestivă şi mai emblematică pentru Cugir.
Precizăm că până în momentul de faţă vorbim doar de un proiect al reţelei de şcolarizare şi de un aviz conform al IŞJ Alba, urmând ca autoritatea publică locală să ia o hotărâre definitivă în prima şedinţă a Consiliului Local, se arată într-un comunicat al Primăriei oraşului Cugir.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

dascalita 19 ianuarie 2012 at 9:29

PENTRU AUTOAREA ARTICOLULUI

„Desfiinteaza” se scrie cu doi de „i”-vezi textul articolului nu textul.

dascalita 19 ianuarie 2012 at 9:36

CORECTURA LA POSTAREA ANRETIOARA:
„…-vezi textul articolului nu titlul”

DASCAL 19 ianuarie 2012 at 11:23

„…îngrijorarea şi deruta cadrelor didactice a putut fi stimulată şi întreţinută de faptul că hotărârea Consiliului Local a fost dată anterior apariţiei normelor metodologice cu privire la organizarea reţelei şcolare (la solicitarea IŞJ).”
Ce se afirma mai sus denota faptul ca „specialistii” pe care ii tii sub fusta te invata prost.V-ati „grabit” cu hotararea de consiliu local din decembrie.Iar ISJ-ul nu cred ca v-a propus comasarea acestor doua scoli.Asta este „opera” voastra.
„“Vreau să precizez că noua instituţie nu favorizează o şcoală în detrimentul celeilalte. Va exista un singur plan de şcolarizare, o singură gestiune, un singur patrimoniu…”
Este foarte grav, faptul ca varianta pe care sunteti atat de hotarati sa o aplicati defavorizeaza dascali.Acestia va vor „ajuta” sa cresteti numarul omerilor.
Dar,pe voi nu va intereseaza dascalii, este un lucru foarte clar, asa cum rezulta si din articol, va ascundeti in spatele unor mari minciuni, nu stii sa-ti asumi ce ai hotarat domnule primar.Vei constata ca sunt afectate „posturile cadrelor didactice ale şcolii”, iar acest lucru se intampla tocmai pentru ca a fost cerut de catre voi.
Iar pentru a te ajuta, iti dau definitia desfiintarii conform DEXA:
DESFIINȚÁ ~éz tranz. 1) A face să înceteze existența; a dizolva. Acțiunea de a desființa și rezultatul ei; distrugere, nimicire.

parintele lui gogu 19 ianuarie 2012 at 15:30

Toata brambureala de uite scoala nu e scoala se datoreaza acestei impotente cenusii numit kerekes cu k foarte mic si a distinsei sale colege de partid intamplator vice primara Daca o tineti tot asa s-ar putea sa mai cada vreo 2 scoli si sa ramina scoala nr3 ROTCHE La asa conducere de primarie si partid ,asa situatie

alex 21 ianuarie 2012 at 13:58

De curios intreb, ai citit articolul, sau vorbesti doar de dragul de a ataca in stanga si in dreapta pe oricine are o alta orientare politica fata de tine? Pentru a acuza actiunile unor oameni, fara a te face pe tine insuti de ras, ar fi o idee sa intelegi situatia despre care se discuta si sa vii cu argumente pentru a-ti sustine punctul de vedere. Un om care critica pe oricine cu argumente de gen „impotente cenusii numit kerekes cu k foarte mic” da dovada chiar el de „impotenta cenusie”, nefiind instare sa gaseasca vreun argument rational impotriva unui om si aruncand cu noroi doar de dragul de a se simti el important!!

de pe margine 21 ianuarie 2012 at 12:17

Bravo domnului Rotche ca stie sa se comporte ca un adevarat director, ca stie sa atraga la scoala sa oameni de calitate, buni profesionisti ce spun ceva in invatamantul romanesc. Ceilalti mai invatati si lasati la o parte invidia! Invatati sa puneti accent pe calitate si nu pe cantitate. Omul sfinteste locul!

Ilinca 22 ianuarie 2012 at 17:22

Intr-adevar, d.nul Rotche a „sfintit” locul (aduca scoala 3) si mai mult l-a colorat in galben! Calitatea exista, dar lipseste cu desavarsire. Ia dati un ochi pe Google si vedeti ce scoala din Cugir a aparut in Top 10 scoli pe anul 2011??? Scoala 4! Deci… fara invidie! Tot sc. 4 e mai buna! Ar fi pacat sa se uneasca cu sc. 2… stiti f. bine de ce!
Si inca ceva… Sc. 2 se comaseaza cu Sc.4, ok! Sc. Vinerea devine structura Sc.3, ok! Dar Sc. 1??? Cu ea ce se intampla??? Au efectiv de elevi??? Ce gluma buna!
Domnule primar… ca tot se cere demisia lui Basescu… ce-ar fi sa va depuneti si dvs. de puna voie demisia??? Ati face un bine cugirenilor!

b 22 ianuarie 2012 at 17:56

Ilinca draga fii sigura ca si in cazul in care cade Base, scolile tot unite sunt caci orasul e galben.

curiosul 22 ianuarie 2012 at 18:07

Io am tot dat pe google da n-am gasit nici un tot. Poate ne ajutati sa vedem care-i mai tare!

Ilinca 24 ianuarie 2012 at 18:52

Vreau sa precizez faptul ca eu sunt din Alba Iulia, insa sunt la curent cu stirile din educatie De aceea am si comentat aici! Nu tin partea nici unei scoli, sunt un pur observator.
Mi s-a cerut link-ul pt. a vizualiza TOPUL. Poftiti:
http://www.didactic.ro/cautare?search=top+scoli+generale+2011&type=toate&author=

raspuns pentru Ilinca 22 ianuarie 2012 at 18:31

Nu i mai plange pe cei de la 4.Deja s a unit cu scoala 2 si nu i mai crede atat de competenti ca nu sunt.Stiu doar sa se laude dar nu i cunosti in realitate ce le poate capul.
Asa le trebuie daca au vrut sa traiasca doar ei si de altii sa nu le pese.Daca erau oameni cu adevarat trebuia sa se inteleaga cu directorii scolii 2 in privinta efectivelor sa supravietuiasca toti nu numai ei prin atragerea de copii din zona arondata scolii 2.Habar n ai cate intrigi au facut si fac acesti dascali renumiti ai scolii 4.Numai ei sunt buni si atat.Ar fi multe de povestit despre ei dar ma opresc aici.

hai ca suntem curiosi 22 ianuarie 2012 at 18:45

Hai ca suntem curiosi sa ne impartasesti ce stii.

mama 22 ianuarie 2012 at 19:26

Las ca nici cu numarul 2 nu mi rusine, o venit la usa mea invatatoarea pana mo convins sa dau copilul la ei.

raspuns 22 ianuarie 2012 at 20:35

Invatatoarea nu a facut nici un rau daca a venit sa va inscrie copilul la scoala.Erati in zona arondata scolii 2 altfel nu venea.Dar acum daca s a unit scoala 2 cu scoala 4 sper ca o sa fiti multumita.Nu o sa mai existe nici un comentariu pe tema asta.Scoala 4 atat de performanta la care aspirati toti parintii sa va inscrieti copiii o sa ridice nivelul calitatii si scolii 2cu toate ca din cate stiu eu la scoala 2 sunt profesori foarte buni din punct de vedere profesional asa ca nu aveti motive a va plange.

nedumerire mare 22 ianuarie 2012 at 19:45

S-au unit scoala 4 cu 2?

raspuns 22 ianuarie 2012 at 20:52

Nu ai auzit ca s a unit scoala 2 cu scoala 4?Nu au avut ce face.Nu depindea de ei.De ani de zile au fost aceste discutii pentru a nu se mai sfadi pentru ca le lua copiii din zona arondata.Se prevedea ca asta o sa se intample pana la urma.Acum sper sa se linisteasca scoala 4 daca nu cumva o sa si duca parintii copiii la scoala 3.

inteleptul 22 ianuarie 2012 at 20:59

Cred ca asa au convenit conducerile celor doua scoli.Au socotit unirea ca fiind cea mai buna solutie.

parere 24 ianuarie 2012 at 20:53

Dupa parerea mea solutia pentru scoala cugireana era unirea tuturor generalelor in una singura cu director si vreo doi adjuncti. Se rezolva problema sociala ce s-a creat prin scaderea natalitatii. Nu se creau nici atatea reactii si nu mai era o scoala mai cu mot ca cealalta. Adevarul este ca fiecare scoala are cu ce se mandri.

Comentariile sunt oprite