Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul din Cugir Adrian Teban spune: „Şcoala generală nr 2 nu se desfiinţează!”

Publicat

în

    „Şcoala Generală cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir nu se desfinţează” este precizarea pe care o face edilul Cugirului Adrian Teban ca urmare a îngrijorării manifestate de cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ. „Se pare că avem de-a face cu o dezinformare voită a personalului didactic şi nedidactic cu privire la situaţia juridică a Şcolii Generale Nr. 2 Cugir în viitorul an şcolar. Vreau să precizez încă de la început că administraţia locală nu a pus niciodată în discuţie posibilitatea desfinţării acesteia. Dimpotrivă: în condiţiile scăderii anuale a numărului de elevi, asupra unităţii şcolare plana riscul să fie sub efectiv, ceea ce punea în pericol existenţa ei şi, implicit, a posturile cadrelor didactice ale şcolii. De aceea am considerat că soluţia cea mai bună o reprezintă unificarea Şcolii Generale Nr. 2 cu Şcoala „Singidava”, precum şi a Şcolii Generale ” Ioan Mihu” Vinerea (aflată în aceeaşi situaţie) cu Şcoala Generală nr. 3 Cugir. Această nouă organizare a fost prinsă în Proiectul reţelei şcolare a învăţământului preuniversitar de stat la nivelul Cugirului pentru anul şcolar 2012/2013″ aprobat de Consiliul Local în 21 decembrie, ca urmare a solicitării făcute în acest sens de către IŞJ Alba. Tot acolo am propus şi modificare circumscripţiilor şcolare, astfel încât să fie garantată distribuirea echilibrată a elevilor în şcolile din oraş.”a precizat edilul, Adrian Teban
Primarul Cugirului a mai declarat că îngrijorarea şi deruta cadrelor didactice a putut fi stimulată şi întreţinută de faptul că hotărârea Consiliului Local a fost dată anterior apariţiei normelor metodologice cu privire la organizarea reţelei şcolare (la solicitarea IŞJ). În cadrul acestora, termenul „unificare” nu este prevăzut, însă forma de organizare propusă de administraţia locală este definită ca „fuziune prin contopirea mai multor persoane juridice pentru a alcătui o persoană juridică nouă”. „Vreau să precizez că noua instituţie nu favorizează o şcoală în detrimentul celeilalte. Va exista un singur plan de şcolarizare, o singură gestiune, un singur patrimoniu. Activitatea educativă se va desfăşura în incinda localurilor ambelor şcoli. În concluzie, Şcoala Generală NR. 2 Cugir nu se desfinţează, ci, asemeni Şcolii „Singidava”, îşi pierde personalitatea juridică, pentru a dobândi împreună o nouă personalitate juridică cu numele Şcoala Gimnazială „Singidava”, denumire considerată mai sugestivă şi mai emblematică pentru Cugir.
Precizăm că până în momentul de faţă vorbim doar de un proiect al reţelei de şcolarizare şi de un aviz conform al IŞJ Alba, urmând ca autoritatea publică locală să ia o hotărâre definitivă în prima şedinţă a Consiliului Local, se arată într-un comunicat al Primăriei oraşului Cugir.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare