Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul din Blandiana, Nicolae Gherman (PNL), este cercetat penal pentru că a ultragiat un poliţist venit să-i strice cheful!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, este cercetat penal sub acuzaţia de sfidare a organelor judiciare după ce a adresat injurii unui agent de poliţie trimis să aplaneze un conflict la un bar din Acmariu. Incidentul s-a produs duminică, 18 martie, când, după ce a fost reales în fruntea organizaţiei PNL Blandiana, primarul şi-a invitat prietenii şi colegii să sărbătorească în localul pe care soţia sa îl deţine în localitatea Acmariu. Deoarece cheful a degenerat într-un scandal, aşa cum susţin unii martori, a fost solicitată intervenţia Poliţiei prin 112. Prezentându-se la locul solicitării, agentul de poliţie Marius Grindean a fost ultragiat de către primar. Edilul chiar a încercat să împiedice partea vătămată să ajungă la sediul Poliţiei pentru a depune plângere. Purtarea lui Nicolae Gherman pare să se fi produs pe fondul consumului exagerat de alcool. Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a confirmat incidentul şi a precizat că pe numele primarului au fost întocmite acte premergătoare de cercetare sub aspectul comiterii infracţiunii de sfidare a organelor judiciare.
Contactat telefonic, Nicolae Gherman a negat cele întâmplate deşi a recunoscut că s-a aflat în localul soţiei sale din Acmariu în seara incidentului. „Au fost unii care s-au bătut afară, mai sus de barul pe care îl deţine soţia mea în Acmariu. Am ieşit şi eu să văd ce se întâmplă dar nu am fost implicat în niciun fel. Când am ieşit eu, poliţistul întorcea deja maşina şi nici măcar nu am apucat să vorbesc cu el”, susţine edilul din Blandiana.
Gherman se află la al patrulea mandat consecutiv în fruntea comunei Blandiana iar în perioada 1996 – 2000 a ocupat funcţia de viceprimar. Până în 2005 a fost membru al PSD însă ulterior a trecut la PNL. Nu este pentru prima dată când Nicolae Gherman intră în atenţia poliţiştilor. Întâmplător sau nu, primarul a trecut la PNL chiar în 2005 când pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală sub acuzaţia de delapidare. Atunci, în urma unui control efectuat de Corpul de control al prefectului Cosmin Covaciu (n.r. – propus de PNL) au fost descoperite mai multe nereguli. Printre altele, primarul era acuzat că a acordat ajutor social unor persoane înstărite din comună sau că şi-a contruit o cabană fără a avea avizele necesare. Dosarul nu a mai ajuns însă în instanţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea