Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primarul din Alba, care a achitat ilegal lucrări în valoare de sute de mii de lei, nu își va exercita funcția pentru încă 60 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul din Alba, care a achitat ilegal lucrări în valoare de sute de mii de lei, nu își va exercita funcția pentru încă 60 de zile

Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, va rămână în continuare o perioadă de timp departe de biroul instituției, în urma prelungirii măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, măsură dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

”La data de 21.04.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus prin ordonanţă prelungirea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Barbu Petru Ioan, primar al comunei Vinţu de Jos, pentru o perioadă de 60 de zile, din data de 24.04.2021 până la data de 22.06.2021 inclusiv”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Primarul este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi delapidare.

În acest timp, Petru Ioan Barbu nu are voie să îndeplinească atribuţiile de primar şi să nu ia legătura cu celălalt inculpat sau cu martori în cauză. Primarul a fost reţinut pentru 24 de ore la sfârşitul lunii februarie 2021, fiind acuzat că a plătit lucrări în valoare de peste 400.000 de lei către o firmă fără ca aceasta să fie executat lucrări în comună.

Poliţiştii au organizat în urmă cu două luni o percheziţie la sediul Primăriei Vinţu de Jos pentru documentarea unor infracţiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. Firma vizată este Dani Building SRL Bucureşti, al cărei adminstrator, Pintea Nicolae, este cercetat, de asemenea, în acest dosar. Acesta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delpidare.

”La data de 17.12.2020, Primăria Comunei Vinţu de Jos, prin reprezentant primar Barbu Petru Ioan, a încheiat prin achiziţie directă un număr de 5 contracte de prestări servicii cu o societate comercială, reprezentată prin administrator P.N., prin care aceasta din urmă s-a obligat să întocmească studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic) privind obiectivul de investiţie „Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba”, în schimbul sumei totale de 427.805 lei.

La data de 28.12.2020, între UAT Comuna Vinţu de Jos reprezentată prin inculpatul Barbu Petru Ioan, în calitate de primar şi o societate comercială, reprezentată de inculpatul P.N., în calitate administrator, s-au întocmit 5 procese-verbale fictive de predare-primire, care au fost înregistrate la Primăria Comunei Vinţu de Jos şi potrivit cărora, UAT Comuna Vinţu de Jos a primit documentaţiile: studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geotehnic şi studiu hidrologic privind obiectivul de investiţie.

În baza acestor procese-verbale, la data de 30.12.2020, UAT Comuna Vinţu de Jos a achitat către societatea comercială prin 5 ordine de plată suma totală de 427.805 lei, reprezentând contravaloarea acestor studii, care în realitate nu au fost efectuate şi nu au fost predate beneficiarului”, au transmis reprezentaţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea