Rămâi conectat

Curier Județean

Primarul Cugirului, Adrian Teban este membru în Consiliul Consultativ pentru Regionalizare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Edilul Cugirului, Adrian Teban, a participat în calitatea sa de vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România la prima mare dezbatere privind proiectul regionalizării, care a avut loc la Academia Română, pe data de 2 aprilie.

Alături de alţi aleşi locali şi demnitari, Adrian Teban face parte din grupul de lucru consultativ care a fost aprobat prin memorandum de către Guvernul României, alături de alte două grupuri de lucru, cel academnic şi cel al societăţii civile, care vor avea ca sarcină să întocmească proiectul de regionalizare şi descentralizare a ţării.

Potrivit primarului Adrian Teban, la această primă întrunire, descentralizarea a fost abordată atât din punct de vedere administrativ, cât şi istoric, geografic şi sociologic, fiind prezentate diferite studii de specialitate. La dezbatere au fost prezenţi atât reprezentanţi ai guvernului şi ai structurilor administrative şi asociative, cât şi profesori universitari şi oameni din mediul academnic.

Pe o perioada de cateva luni, vor avea loc multiple dezbateri la nivelul Consiliul Consultativ pentru regionalizare,  care trebuie să ofere un proiect până în luna iunie a.c.

Consider ca acest proiect va avea un impact major asupra viitorului României prin competenţele care vor fi delegate acestor regiuni. Cred că rolul lor în viitor va fi foarte important, în principal în ceea ce înseamna atragerea fondurilor europene” a declarat primarul Adrian Teban, în urma participării sale la prima  dezbatere privind proiectul regionalizării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea