Primarii vor şi ei pensii speciale! Se consideră uitaţi de parlamentarii pe care i-au sprijinit în campaniile electorale

Primarii vor şi ei pensii speciale! Aceștia se consideră uitaţi de parlamentarii pe care i-au sprijinit în campaniile electorale. Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România s-au plâns că, după şapte mandate, au pensii foarte mici, chiar sub salariul minim. 

„Vrem ca și pensia, după ce o viață ți-ai pus-o în slujba comunității, să-mi redea demintatea” – primar comuna Cumpăna, jud. Constanța, Mariana Găju.

ELIT

„În momentul în care au apărut pensiile speciale, pe care dumnealor și le-au adjudecat, la noi nu s-au gândit”  – primar comuna Albota, jud. Argeș.

„Dumneavoastră ați ajuns acolo datorită nouă. Noi nu suntem la comune datorită dumneavoastră” – primar comuna Tarcău, jud. Neamț.

Mihail David - 2020

Vicepremierul Paul Stănescu le-a dat dreptate primarilor. Însă nu consideră că pensiile speciale sunt o soluţie.

„Le spun colegilor mei parlamentari, când ajungi acolo, începi să te uiți în sus așa, te ia plafonul ăla de cap și zici că ai ajuns că ai fost tu deștept” – Paul Stănescu.

Premierul susţine că e nevoie de o analiză serioasă, înainte de a lua o decizie. În rândul parlamentarilor părerile sunt împărţite, chiar şi în interiorul aceluiaşi partid.

Printre categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale se numără parlamentarii, magistraţii şi militarii.

În 2016, o lege care prevedea pensii speciale pentru aleșii locali a fost declarată neconstituțională.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

pedelistul ...liberal 26 februarie 2018 at 9:27

Absolut toate pensiile trebuie sa fie calculate pe baza CONTRIBUTIVITATII !!! Pensiile (asa zis !) speciale sunt imorale ! De fapt sunt si ilegale, pt simplul fapt ca orice ar fi facut la vremea aceea, „specialul” a fost sigur recompensat ! Fie i s-a marit salariul, fie a fost premiat (se calculeaza la pensie !) ori decorat (reduceri de impozite !), etc !!! Adica o pensie „speciala” ar inseamna ca e…platit de doua ori pt aceiasi fapta !

USR 26 februarie 2018 at 11:27

POMANA,POMANA,POMANA,NESIMTIRE,NESIMTIRE,NESIMTIRE!!!!!!

Toma Hategan 26 februarie 2018 at 14:24

Noi care v-am ajutat(prin vot)sa ajungeti primari, de ce sa nu avem pensii speciale? Nu va e rusine? Raspunsul vostru este cu siguranta, nu. De data aceasta are dreptate pedelistul… liberal. Tare mi-e teama ca nu mai apuc un guvern competent, corect, care sa lucreze pentru aceasta tara!

HH 26 februarie 2018 at 21:15

CE NEMERNICI ! SI UNII SI ALTII !

pedelistul ...liberal 27 februarie 2018 at 8:55

Intr-o lume normala, nimeni nu lucreaza pt….pensie, ci pt un salariu (normal…cat mai mare !), din care se retin CONTRIBUTIV ceea ce va constitui pensia de batranete ! In plus, daca pana indeplinesti conditiile de pensionare, nu ai fost in stare sa-ti „aduni” pt batranete si …DIN LEAFA (!!!) ceea ce fiecare ar crede ca ii asigura un nivel acceptabil de confort, inseamna ca ai trait degeaba ! Nu trebuie sa existe pensii „speciale” , ceea ce nu inseamna ca pensiile militare nu-si au si ele locul intre alte tipuri de pensii !

speciala 27 februarie 2018 at 10:38

Oare pensiile de boala nu sunt considerate tot pensii speciale ?

je 27 februarie 2018 at 11:59

E chiar necesar . Eu zic sa faca la toata lumea pensii speciale ca e la moda daca tot doamna ministru vrea sa elimine Pilonul II si asa toata lumea va fi multumita. Nu suntem in stare stabilizam economia si sa asiguram salarii ca in vest ca sa nu mai plece elitele, dar ne trebuie mariri de salarii doar la clasa politica si pensii speciale pentru merite deosebite si nemunca. In tara asta doar ei exista si noi muritorii de rand pe langa ei ca sa-i servim si le asiguram traiul bun si nesimtirea.

ion 27 februarie 2018 at 19:13

rusine

Jandarmul din Saint Tropez 28 februarie 2018 at 10:54

Pot raspunde la „cererea”primarilor cu rezolutia in japoneza de…”balta ” : YAMATASULA PRIMARULE !!!

2 28 februarie 2018 at 17:26

Voi vreti pensii speciale,dar cine munceste pentru banii respectivi,desigur ,noi cei care v-am votat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...