Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria unei comune din județul Alba a construit pe fonduri europene garsoniere pentru profesori

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Garsoniere pentru 10 profesori într-o comună din Alba

garsoniere pentru profesoriMarea problemă a satelor din zona rurală şi de munte, aflate la distanţă de marile aşezări urbane, este lipsa profesioniştilor în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Puţini dascăli acceptă să părăsească oraşele importante pentru a profesa la zeci de kilometri de Alba Iulia, de casă, mai ales dacă naveta ar acoperi cea mai mare parte din timp. Soluţia la această problemă a fost găsită în comuna Arieşeni de către primarul Vasile Marin Jurj, care a înţeles necesitatea dezvoltării educaţiei în zona rurală.

De acum, comuna Arieşeni îi adoptă pe viitorii profesori şi le oferă facilităţi reale pentru a trăi în condiţii civilizate. Vasile Marin Jurj, primarul comunei, a apelat la proiecte de construire a 10 garsoniere, pentru care s-a ajuns deja la faza de primire a viitorilor locatari. „Profesorii se vor bucura de o privelişte deosebită, specifică peisajului de munte, iar după programul de muncă se vor relaxa şi simţi ca acasă în cele 10 garsoniere amenajate special pentru ei. Vor beneficia de toate utilităţile şi dotările unei locuinţe moderne, într-un spaţiu de 38 metri pătraţi, folosindu-se de toată aparatura necesară, în condiţii excepţionale,” ne-a precizat primarul comunei Arieşeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea