Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria și primarul municipiului Alba Iulia, amendați de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia și primarul municipiului au fost amendați cu suma de 2.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neasigurarea condiţiilor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației locale, Mihai Coșer, decizia CNCD vine în contextul în care condițiille privind transportul public de persoane în Alba Iulia sunt printre cele mai bune din țară. Acesta a precizat că din cele 42 de autobuze ale STP care deservesc transportul public, 37 sunt dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilită și doar 5 dintre ele, care nu sunt utilizate în mod curent, nu au aceste rampe.

Mihai Coșer a mai declarat pentru ziarul “Unirea” că Primăria Aba Iulia va contesta în instanță decizia CNCD.

CNCD a aplicat sancțiuni similare tuturor primăriilor reşedinţă de judeţ, cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, mai puţin orașele Sibiu şi Miercurea Ciuc, unde s-a constatat că toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzător.

Potrivit unor surse din cadrul CNCD, printre primăriile care nu asigură facilităţi nici măcar pe două treimi din mijloacele de transport în comun sunt: Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Reşiţa, Satu-Mare, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Tulcea, Vaslui şi Zalău. Primarii tuturor acestor oraşe au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei.

CNCD nu a aplicat însă o astfel de sancțiune operatorilor intrajudețeni de transport, care se supun aceleiași legislații., în condițiile în care foarte puține dintre autocarele cu care desfășoară transportul de persoane sunt dotate cu rampe speciale de acces destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea