Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Sebeș solicită o finanțare nerambursabilă de 12 milioane lei pentru introducerea gazului metan la Răhău. A fost depus proiectul prin programul național de investiţii „Anghel Saligny”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Sebeș solicită o finanțare nerambursabilă de 12 milioane lei pentru introducerea gazului metan la Răhău. A fost depus proiectul prin programul național de investiţii „Anghel Saligny”

Primăria Municipiului Sebeș, prin Compartimentul proiecte cu finanțare internă și internațională, a elaborat și a înaintat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cererea de finanțare pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale a gospodăriilor din localitatea aparținătoare Răhău.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 12.832.811,93 lei, iar finanțarea solicitată prin Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny” este 12.197.821,93 lei.

Populația luată în calcul la realizarea studiului de fezabilitate însumează circa 1.000 de locuitori și circa 580 de gospodării. Lungimea rețelei de distribuție care urmează a fi înființată va avea circa 8.435 metri, iar consum estimat anual la consumatorii casnici este de 78.648 mc. Utilizarea gazelor naturale conduce, pe lângă avantajele certe ale comodității utilizării acestui combustibil, și la obligativitatea folosirii raționale a acestuia prin utilizarea unor echipamente cu randament ridicat, cu funcționare automatizată și sigură, cu eficiență și responsabilitate din partea consumatorilor finali.

Primăria Sebeș susține necesitatea unui nou proiect care să contribuie la confortul locuitorilor din Răhău, știut fiind că, până în anul 2016, această zonă componentă a Municipiului Sebeș nu beneficia nici de alimentare cu apă potabilă. Pe lângă dezvoltarea rețelelor de utilități, la Răhău a fost modernizată școala și grădinița, cea mai mare parte a resurselor fiind asigurate tot printr-o finanțare nerambursabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea