Rămâi conectat

Actualitate

Primăria Sebeș la un pas de recepționarea lucrării de modernizare a Școlii Gimnaziale din Răhău. Finanțare nerambursabilă fructificată cu succes

Publicat

în

Primăria Sebeș la un pas de recepționarea lucrării de modernizare a Școlii Gimnaziale din Răhău. Finanțare nerambursabilă fructificată cu succes

În perioada următoare, Primăria Municipiului Sebeș se pregătește să recepționeze obiectivul de investiții „Reabilitare Școala Gimnazială Răhău”, care a beneficiat de ample lucrări de modernizare. Înfățișarea clădirii, așa cum era fotografiată în anul 2016, a devenit o amintire. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 2.898.345,97 lei (inclusiv TVA).

Reamintim că în luna septembrie a anului 2016, Primăria Municipiului Sebeș depunea la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice proiectul „Reabilitare Şcoală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanţare nerambursabilă de 2.595.779,36 lei (cu TVA), prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Proiectul prin care s-a modernizat şcoala şi grădiniţa din Răhău a prevăzut: amenajarea de săli de clasă pentru desfăşurarea învăţământului din ciclul primar şi gimnazial, crearea spaţiului necesar învăţământului preşcolar, modernizarea spaţiilor necesare desfăşurării tuturor activităţilor din procesul de învăţământ în bune condiţii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curţii şi terenului aferent şcolii, precum şi realizarea unei săli de sport.

Electrica Furnizare Discount

Publicitate

Actualitate

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Publicat

în

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Un consilier superior în Parlamentul European a declarat faptul că impunerea certificatului verde pentru accesul în foarte multe locații ar constitui o infracțiune.

Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European, spune că, la nivelul Uniunii Europene, “certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.”.

Electrica Furnizare Discount

Acest cerificat vizează doar “facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente”, explică oficialul european, care mai precizeză că Statul Român “comite o infracțiune și încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei”.

Oficialul european dezvăluie și adevărata strategie de protecție a populației, pe care trebuiau s-o adopte incompetenții care ne conduc:

“Cred că toți trebuie să ne testăm periodic, vaccinați și nevaccinați, pe banii statului, căci slavă Domnului, am fi avut și încă mai avem cu ce achiziționa teste gratuite dacă oamenii politici scapă odată de furie și instalează un guvern funcțional care să ceară, prin Ministerul Sănătății, bani europeni pentru teste gratuite și să aducă tratament în țară. (…)

Sunt convins că România putea să facă și poate face mai mult și mai bine pentru cetățenii săi și pentru sănătatea publică, dacă alege calea corectă.

De exemplu, lași în mall un vaccinat care prezintă un certificat verde, dar pe care nu îl testezi și care ar fi pozitiv. În consecință supui riscului de infectare alte câteva sute de persoane aflate în mall, fie ele chiar vaccinate.

Soluția trebuie să includă și TESTAREA, nu doar vaccinarea, pentru că încă există milioane de români care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Cu ei ce facem? De ei nu avem grijă?”.

Sursa: turdanews.net

Citește mai mult

Actualitate

Doar unul din cinci profesori este pregătit pentru predarea online: Ce spune ministrul Educației

Publicat

în

Doar unul din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din mediul rural, unde internetul nu permite desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online, afirmă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, predarea online are o serie de „limitări”, el arătând că pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor pe internet este nevoie de: conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiţi să predea online, conţinut digital, platforme securizate şi dedicate de evaluare.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a afirmat că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online.

Electrica Furnizare Discount

„Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online. Mulţi alţi profesori au făcut eforturi admirabile, remarcabile pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile digitale, dar nu au beneficiat de pregătire pentru predarea online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la emisiunea lui Florin Călinescu, difuzată de Prima Tv.

În ceea ce priveşte conectivitatea, ministrul susţine că de viteza foarte bună la internet a României nu beneficiază şi cei de la sate.

El a arătat că reţeaua de internet „are autostrăzi, dar nu are drumurile comunale, iar elevii din mediul rural locuiesc tocmai în aceste zone”, precizând că aproximativ un milion din trei milioane de copii învaţă la şcolile din mediul rural.

În ceea ce priveşte tabletele pentru realizarea cursurilor online, ministrul consideră că tabletele „nu sunt cele mai adecvate instrumente”, laptopurile fiind cele de care este nevoie, mai ales pentru liceu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

NOU RECORD: Peste 150.000 de români au fost vaccinați anti-Covid, în ultimele 24 de ore. Peste 100.000 de persoane, imunizate cu prima doză

Publicat

în

NOU RECORD: Peste 150.000 de români au fost vaccinați anti-Covid, în ultimele 24 de ore. Peste 100.000 de persoane, imunizate cu prima doză

Aproximativ 151.000 de români au fost vaccinați anti-Covid, în ultimele 24 de ore, număr care reprezintă un nou record al campaniei de vaccinare. De asemenea, și numărul personelor cărora le-a fost administrată prima doză este în creștere, mai exact, 111.556.

Cei mai mulți oameni care au mers pentru prima dată la centrele de vaccinare s-au imunizat cu Pfizer (52.629) și Johnson & Johnson, care se administrează în doză unică (57.359).

Electrica Furnizare Discount

Pentru a doua doză au mers la centrele de vaccinare 11.607 români, în timp ce 27.772 și-au făcut a treia doză.

Până acum, în România au fost administrate 12.280.258 de doze de vaccin. Numărul celor vaccinați cu cel puțin o doză a crescut la 6.732.868.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare