Primaria orașului Cugir își suspendă activitățile cultural -artistice. Banii pentru organizarea acestora vor fi destinați luptei împotriva coronavirus

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Primăria orașului Cugir a hotărât să renunțe la activitățile cultural-artistice din acest an, banii destinați organizării lor vor merge către instituțiile și serviciile aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

Mai exact, este vorba de suma de 400.000 lei destinată organizării mai multor evenimente printre care: „Zilele Tineretului”, „Festivalul de Dansuri și Tradiții Populare Vinerea” și „Toamna Cugireană”. Banii vor fi utilizați pentru procurarea materialelor de protecție de care au nevoie personalul medical al Spitalului Orășenesc, asistenții sociali din cadrul SPAS, precum și pentru polițiștii de la Poliția Orășenească și Poliția Locală.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Totodată, din acești bani se vor achiziționa dispozitivele și dezinfectanții necesari dezinfectării scărilor de bloc și a străzilor. “Nimic nu este mai important decât sănătatea oamenilor din localitate. Chiar dacă aceste activități își au rolul lor, în momentul de față renunțăm la ceea ce nu este urgent și necesar pentru a asigura resursele de care au nevoie cei aflați în lina întâi în lupta împotriva Covid-19.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

După ce vom trece cu bine peste această perioadă și vom reveni la normal, vom relua și activitățile culturale, care trebuie să facă parte din viața noastră”, a precizat Primarul Adrian Teban. Inițiativa va fi supusă aprobării Consiliului Local Cugir, la urmatoarea ședință.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419