Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Cugir – nemulţumită de reorganizarea impusă de ISJ Alba în învăţământul preuniversitar din localitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conducerea Primăriei Oraşului Cugir este nemulţumită de modificările făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba la  reţeaua de învăţământ preuniversitar de pe raza teritorial-­administrativă a localităţii. Este vorba de arondarea Grădiniţei cu program normal Nr.5,  de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr.3  la Şcoala cu cls. I-VIII „Singidava” din Cugir. Printr-o adresă trimisă inspectoratului cu două săptămâni înaintea începerii anului şcolar, Primăria Oraşului Cugir a cerut revenirea asupra deciziei luate în data de 31.08.2011, atrăgând atenţia asupra faptului că modificarea produce disfuncţionalităţi, atât în ceea ce priveşte asigurarea efectivelor de elevi, cât şi în ceea ce priveşte alocarea fondurilor necesare finanţării în funcţie de costul/elev.

 În timp ce Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 rămâne fără grădiniţă, se pare că cealaltă unitate de învăţământ va avea în subordine două instituţii preşcolare, atât Grădiniţa cu program normal Nr. 5, cât şi Grădiniţa “Voinicel“. Deşi, la începutul anului şcolar, aceasta din urmă a fost repartizată ( prin Decizia nr. 443 din 29.03.2011)  Şcolii cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir, în data de 26 septembrie şcoala a primit  un fax prin care ISJ Alba comunica faptul că  Grădiniţa “Voinicel” revine la Şcoala cu cls. I-VIII „Singidava”. Trebuie subliniat faptul că o adresă trimisă prin fax nu poate anula decizia menţionată anterior,  care stipula clar reorganizarea reţelei învăţământului preuniversitar din Cugir.

 În adresa trimisă inspectoratului înaintea începerii anului şcolar, Primăria Oraşului Cugir şi-a exprimat nemulţumirea referitoare şi la faptul că nu a fost nici consultată, nici înştiinţată în legătură cu hotărârile IŞJ Alba, din care cităm:  „Modificarea reţelei şcolare de pe raza teritorial-­administrativă a localităţii Cugir, aplicată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, fără înştiinţarea şi consultarea Administraţiei Publice Locale Cugir, contravine principiului descentralizări învăţământului. Absenţa oricărei comunicări a I.S.J Alba cu privire la arondarea  Grădiniţei cu Program Normal Nr. 5 Cugir  ignoră principiul dialogului şi al consultării pe care se fundamentează luarea deciziilor în învăţământul românesc, stipulat în Legea Educaţiei Naţionale Nr. 1/2011 (art.3, lit. t).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe lângă aceste aspecte, considerăm că autoritatea publică locală cunoaşte învăţământul cugirean, problemele şi nevoile acestuia, putând fi un partener eficient şi necesar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba atunci când se impune luarea unor decizii.

Ţinând cont de cele menţionate, vă solicităm revenirea Grădiniţei cu Program Normal Nr. 5 la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 Cugir, de care a aparţinut  timp de 35 de ani, întrucât modificarea reţelei şcolare produce disfuncţionalităţi atât în ceea ce priveşte asigurarea efectivelor de elevi, cât şi în ceea ce priveşte alocarea fondurilor necesare finanţării în funcţie de costul/elev. Menţionăm faptul că preşcolarii care  frecventează această grădiniţă provin în majoritate din circumscripţia şcolară arondată Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir. În opinia noastră nu există nici un motiv  legat de învăţământ care să justifice această mutare.”

Până în acest moment administraţia locală nu a primit nici un răspuns la sesizarea trimisă în data de 1 septembrie a.c. şi nici nu a fost înştiinţată pe altă cale cu privire la decizia definitivă a inspectoratului şcolar. Din acest motiv, Primăria Oraşului Cugir solicită în mod public un răspuns din partea ISJ Alba, considerând necesar a se comunica şi argumentele care stau la baza modificării reţelei şcolare.

În ceea ce ne priveşte, considerăm că decizia inspectoratului nu reglementează problema asigurării echilibrate a efectivelor de elevi şi nici fondurile necesare plăţii personalului didactic din Cugir.

Biroul de Presă

Primăria Oraşului Cugir


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

În săptămâna care se încheie, peste 300 de elevi și preșcolari din județul Alba au interacționat cu polițiștii, în cadrul unor activități dedicate siguranței. Temele prezentate au fost diverse, adaptate vârstelor participanților.

În perioada 14 – 18 noiembrie 2022, elevii școlilor gimnaziale din Șard, Săliște și Șibot și elevii Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna, au primit explicații de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de la cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică și au fost sprijiniți să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia le-au explicat adolescenților consecințele devastatoare ale consumului de substanțe psihoactive.
În săptămâna care se încheie, polițiștii au participat și la întâlniri cu preșcolarii care frecventează Grădinițele ”Dumbrava Minunată” și ”Peștișorul de Aur” din Zlatna și Grădinița cu Program Prelungit nr.2 din Alba Iulia, cărora le-a prezentat lecției siguranței rutiere.

La activități au participat și polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului de Ordine Publică și Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Polițiștii din Alba s-au întrecut la ”Cupa 1 Decembrie”, la fotbal: Cine și-a adjudecat trofeul și care a fost clasamentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Polițiștii din Alba s-au întrecut la ”Cupa 1 Decembrie”, la fotbal: Cine și-a adjudecat trofeul și care a fost clasamentul

Paisprezece echipe de fotbal, formate din polițiști, au luat parte la turneul intitulat ”Cupa 1 Decembrie”. Competiția a fost organizată cu sprijinul asociațiilor polițiștilor și a partenerilor tradiționali în organizarea manifestărilor sportive.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

La data de 17 noiembrie 2022, la Baza Sportivă ”Sport Arena” din municipiul Alba Iulia, pe 2 terenuri sintetice, a avut loc un turneu de minifotbal, dotat cu Cupa ”1 Decembrie 2022”.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Poliției Municipiului Sebeș, pe locul II s-a clasat echipa Poliției Municipiului Blaj, locul III a fost ocupat de echipa Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, iar pe locul IV s-a clasat echipa Biroului de Poliție Autostrăzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai bun jucător a fost desemnat Moldovan Andrei din echipa Poliției Municipiului Blaj, golgeter al turneului a fost Purcel Nicolae din echipa Poliției Orașului Zlatna, cel mai bun portar a fost Trif Radu de la Secția 1 Poliție Rurală Galda de Jos, cel mai tânăr jucător a fost Contz Adrian de la echipa Poliției Autostrăzi, iar cel mai vârstnic jucător a fost Costea Lucian din echipa Poliției Municipiului Sebeș.

CITEȘTE ȘI: Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice

Cea mai spectaculoasă echipă a fost desemnată cea a Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos. Cupa Fair-Play a fost oferită echipei Serviciului Rutier, iar Lingura de lemn a fost atribuită echipei Poliției Orașului Câmpeni.

Participanții la campionat au fost recompensați cu diplome și cupe.

Organizarea acestei competiții sportive a fost realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Asociația Sportivă Dinamo Alba, Asociația Apulum Pol Alba, Organizația Teritorială a Corpului Național al Polițiștilor Alba și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba.

Parteneri au fost Asociația Județeană de Fotbal Alba, Serviciul Județean de Ambulanță Alba și S.C. Sport Arena SRL Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

1 Decembrie 2022, Ziua Națională la Alba Iulia: Proiecții de film și piese de teatru, la Casa de Cultură a Studenților. Programul evenimentelor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

1 Decembrie 2022, Ziua Națională la Alba Iulia: Proiecții de film și piese de teatru, la Casa de Cultură a Studenților. Programul evenimentelor

De Ziua Națională a României, pe data de 1 decembrie albaiulienii vor avea parte de mai multe evenimente, dar mai ales de evenimente culturale precum proiecții de film sau piese de teatru.

Citește și: PROGRAMUL de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Joi, 1 decembrie 2022
  • ora 10.00 Dezvelirea plăcii care comemorează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, intrarea principală
  • ora 17.00 ”Phoenix povestea” – proiecție de film cu participarea extraordinară a lui Nicu Covaci, vocalist și membru fondator al trupei Phoenix – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

Citește și: Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice

Miercuri, 7 decembrie
  • ora 18.00 Piesa de teatru ”O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale – Compania de Teatru Concordia – spectacol aniversar care marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

* programul poate suferi modificări, ce vor fi anunțate public.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea