Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria comunei Vadu Moților achiziționează un tractor forestier. Licitația de peste 300.000 de ron, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Vadu Moților a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea unui tractor auto forestier, în cadrul proiectului „Achiziție utilaj tractor auto forestier în comuna Vadu Moților”. Valoarea totală estimată a investiției este de 334.200 de lei.

Bunurile propuse spre achiziționare sunt necesare pentru acoperirea necesității deținerii unui utilaj de tip tractor auto forestier având în vedere utilizarea acestui tip de utilaj pentru deservirea suprafețelor de pădure deținute de achizitor și a lucrărilor de intervenții la drumurile comunale, sătești și forestiere din rază administrativă a comunei Vadu Moților.

Utilajul va deservi întreagă suprafață a comunei Vadu Moților. Utilajul aflat în prezent în dotarea, „Serviciului public de gospodărie comunală, deszăpezire și întreținere spații verzi”, din cadrul Primăriei comunei fiind insuficient pentru deservirea întregii suprafețe de drumuri, străzi, ulițe și drumuri forestiere ale comunei.

CARACTERISTICI TEHNICE:

DIMENSIUNI:

Lungime 5 850 mm
Lățime 2 500 mm
Înălțime 2 750 mm Ecartament 2 050 mm
Ampatament 2 838 mm
Garda la sol 425 mm
Greutate 7 500 kg

PERFORMANȚE:

Viteză de deplasare 32,61 km/h
Rază minimă de virare2,9 m
Unghiul de bracare al șasielor± 40°
Forța de tracțiune troliu2 x 7 000 daN/cablu
Viteză medie de tragere troliu 0,94 m/s

Primăria desfășoară acțiunile de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar achizitionand utilajul, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul primăriei pentru alte cheltuieli necesare.

Prin implementarea acestui proiect în comună Vadu Moților vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:
• Administrare, întreținere și reparații străzi
• Administrarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii, a statuilor și monumentelor
• Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei și îngheț
• Administrarea, amenajarea și regularizarea cursurilor de apă

Dezvoltarea socio-economică a spațiului rural este indispensabil legată de existența unei infrastructuri rurale, existența și accesibilitatea serviciilor de bază. Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii edilitare reprezintă o cerință esențială pentru creșterea calității vieții și care poate conduce la o incluziune socială, inversarea tendințelor de declin economic și social și de depopulare a zonelor rurale.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Explozie de culori de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi, de Ziua Națională a României

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

VIDEO| Explozie de culori de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Foc de artificii pe timp de zi, de Ziua Națională a României

Pe data de 1 Decembrie, în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, s-a desfășurat un eveniment deosebit – focul de artificii pe timp de zi. Începând cu ora 12:20, în Piața Tricolorului, cerul Cetății Unirii a fost luminat de un impresionant foc de artificii timp de câteva minute.

Pentru locuitorii din Alba Iulia, aceasta a fost a treia oară când au avut privilegiul să se bucure de un astfel de spectacol de artificii diurn.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Artificiile cu fum, special concepute pentru a fi utilizate în timpul zilei, au contribuit la crearea unui spectacol vibrant de culoare și sunet în atmosfera din jurul Catedralei Încoronării.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare