Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Ciugud se mută în spațiul fostului magazin sătesc, din primăvară. Clădirea va fi reabilitată printr-un proiect european

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Damian06Primăria Ciugud va funcționa din primăvară, în spațiul fostului magazin sătesc, achiziționat în urmă cu aproximativ 9 ani (cu suma de 400 milioane lei vechi) și care va fi complet renovat și modernizat grație unui proiect cu finanțare din fonduri europene pe măsura 322. Firma care a câștigat licitația este Compact Construct al cărei administrator este Daniel Benchea.  

Primarul Gheorghe Damian a precizat în cadrul unei conferințe de presă că permutarea este necesară deoarece spațiul în care funcționează acum primăria este mult prea mic, iar zona nu este oportună.

”Printr-un proiect scris de primăria Ciugud în valoare de aproximativ 17 miliarde de lei vechi a fost adjudecat la 16 miliarde și 100 de milioane de firma Compact Construct. Este un proiect finanțat din fonduri europene pe măsura 322. Prin acest proiect o să transformăm fostul magazin sătesc al cooperației, care primăria l-a achiziționat în urmă cu ceva vreme, în noul sediu administrativ. De ce mutăm locul primăriei? Din două motive. Din punct de vedere urbanistic, locul primăriei este aproape de biserică, școală și monument și nu la 200 de metri în mijlocul satului și un alt motiv, pentru că, spațiul de care dispunem este mult, mult prea mic pentru nevoile noastre. Va rezulta un spațiu de 544 metri pătrați. Este vorba de parter plus mansardă, urmând ca într-un proiect viitor, legat de spatele primăriei și chiar legat de primărie să construim căminul cultural”, a precizat Gheorghe Damian.

Termenul de execuție este de un an, însă primarul a precizat că ar dori ca lucrarea să fie finalizată la sfârșitul primăverii.

”Termenul de execuție este de un an, dar având în vedere că la anul în iunie va fi un congres extraordinar al Asociației Comunelor din România împreună cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova la Alba Iulia, unde vom dezbate probleme comunităților din mediul rural si nu numai, am dori ca până la acest eveniment să fie finalizat lucrările”, a mai spus primarul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea