Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Blaj construiește un nou cămin de bătrâni cu finanțare din partea CNI. De ce facilități vor beneficia seniorii 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Blaj construiește un nou cămin de bătrâni cu finanțare din partea CNI. De ce facilități vor beneficia seniorii

„Investim în Blaj, investim în noi! Astăzi despre noul Cămin de Bătrâni, finanțat de CNI ‼

Construirea noului Cămin de Bătrâni a fost inclusă, în această săptămână, pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI), în cadrul Programului Național de Interes Public sau de Interes Social! Practic, asta înseamnă că CNI va finanța, din fondurile sale, construirea „Complexului integrat de servicii pentru persoanele vârstnice” Blaj (Cămin de Bătrâni), care va fi amplasat în locul numit „Fântâna Domnișoarei”!

Primăria Blaj va realiza, în maximum 2-3 luni, studiul de fezabilitate, după care Compania Națională de Investiții va scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor!

Termenul de finalizare a Căminului de Bătrâni Blaj nu ni-l putem asuma, întrucât va fi o investiție a CNI-ului, dar lucrările vor fi realizate în maximum 4 ani!

Noul Cămin de Bătrâni din Blaj va avea 80 de locuri și se va adresa persoanelor vârstnice cu grade diferite de dependență. În acest sens, vor exista mai multe tipuri de cazare pentru cei care își vor petrece „bătrânețile” aici:

-cazare tip spital;
-cazare tip hotelier (camere cu 1-3 locuri);
-cazare în case de tip pensiune (apartamente cu 1-2 camere, cu servicii comune) sau case individuale.

Persoanele care vor locui la noul Cămin de Bătrâni din Blaj vor beneficia, în cadrul proiectului, de servicii medicale, precum ergoterapie, servicii psihologice sau servicii de recuperare și reabilitare funcțională!

Toate spațiile de cazare (interioare și exterioare) vor beneficia de cele mai moderne condiții, conform standardelor orașului european pe care-l construim zi de zi!”, transmite Gheorghe Valentin Rotar, primarul orașului Blaj, pe mediul de socializare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea