Primăria Alba Iulia se pregătește pentru reabilitarea tronsonului de străzi cuprins între b-dul Transilvaniei și strada Lalelelor – Investiție de peste 4,8 milioane de euro

În ședința CL Alba Iulia de mâine, 22 iunie, se va supune spre aprobare documentaţia tehnico – economică, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, caracteristicile principale si indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii: ”Amenajare circulaţii pietonale, piste de biciclete, zone verzi și reabilitare carosabil străzile: Gh.Pop de Băsești (Macului), Vasile Goldis, Dr. Aurel Vlad (Jderului), lederei, Fântânele (Dr.loan Pop) și Gladiolelor din municipiul Alba lulia”.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 21.908 383 de lei, respectiv 4.826.698 de euro, iar durata de realizare 13 luni.

ELIT

Principalele caracteristici tehnice ale investiţiei sunt: lungime străzi = 4.174 ml; suprafaţă carosabil = 24.607 mp; suprafaţă trotuare și accese = 18.529 mp; suprafaţa pistă biciclete = 4.175 mp; suprafaţa spaţiu verde = 7.180 mp. Se vor mai realiza lucrări de canalizație tehnică, iluminat public, înlocuire reţele de apă și canalizare în zonele în care acestea au durata de funcţionare expirată.

”La această dată, tronsonul de străzi cuprins între b-dul Transilvaniei și strada Lalelelor este asfaltat dar fără amenajări pentru circulaţia pietonală și cea pentru biciclete. Există tronsoane de străzi unde sunt amenajate accesele la proprietăţi, însă fără să fie o corelare între cota străzii și cota zonei de acces. În vederea reglementarii circulaţiilor pe aceste străzi și stabilirea funcţiunilor (circulaţie rutieră, pietonală, parcări, zone verzi, inclusiv circulaţia pe biciclete), este necesară refuncționalizarea suprafeţelor domeniului public aferent acestor străzi, astfel încât să se asigure circulaţia în condiţii de siguranţă”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Contribuabil 21 iunie 2018 at 22:35

Poate reușiți să subdimensionați și aici canalizarea. Așa încet în ritmul început facem din Alba Iulia o alta Veneție când plouă …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...