Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia reglementează condiţiile de punere în valoare pentru 12 spaţii din interiorul Cetăţii

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a elaborat documentaţia de atribuire a contractului de servicii de proiectare faza DALI “Revitalizarea şanturilor  fortificaţiei de tip Vauban-spaţii interioare libere municipiul Alba Iulia”. Documentaţia va putea fi regasită din această săptămână în sistemul electronic de achiziţii publice SEAP.

Documentul ce urmează să fie elaborat după parcurgerea procedurii de achiziţie va reglementa condiţiile de punere în valoare pentru 12 spaţii din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Se vor defini astfel caracteristicile tehnico economice ce se impun pentru spaţiile libere din cetate, dar şi modul de încadrare al acestora în specificul zonei, precum şi metodele şi procedurile tehnice de intervenţie.

Funcţiunile admise sunt compatibile cu vocaţia traseelor turistice şi de recreere existente în momentul de faţă conform celor stabilite prin HCL: activităţi culturale; activităţi informaţionale, relaxare, odihnă; artişti plastici; ateliere meşteşugăreşti; spaţii comerciale; alimentaţie publică de tipul cluburilor, pub-uri etc.; relaţii cu publicul; spaţii gestionate de ONG-uri care au activităţi zilnice de promovare a traseelor turistice din Cetate. Indiferent de natura lor, fiecare spaţiu va cuprinde obligatoriu un punct de informare cu activitate redusă.

Potrivit administrației locale, cei care vor ocupa aceste locaţii în regim de concesiune vor trebui să respecte regulamentul elaborat în anul 2011 şi aprobat în Consiliul Local (HCL .257/31/08.2011 – privind aprobarea regulamentului de ocupare şi utilizare a spaţiilor construite din interiorul zidurilor fortificate şi a spaţiilor publice amenajate în aer liber din şanţurile fortificaţiei Cetăţii Istorice – Alba Carolina- reglementarea criteriilor pentru revitalizarea şanturilor de fortificaţie – spaţii interioare şi exterioare), care, conform doamnei Silvia Moldovan – director Direcţia Tehnică, va fi preluat şi integrat în noul document.

Preţul estimat de către beneficiar pentru elaborarea documentaţie, conform normativelor în vigoare, este de 19.000 de euro pentru o suprafaţă studiată de 3.950 mp. Termenul prevăzut pentru execuţie este de 60 de zile de la semnarea contractului.

Dincolo de necesitatea evidentă a acestui DALI, vrem ca prin existenţa lui să facilităm celor interesaţi de aceste spaţii obţinerea condiţiilor de avizare. Cei care vor întocmi acest document vor trebui să obţină toate avizele necesare de la Ministerul Culturii, mediu ş.a.m.d. În egală măsură, beneficiarii spaţiilor vor avea în acest fel şi acordul de principiu de la furnizorii de utilităţi, urmând ca în funcţie de specificul fiecărui spaţiu să se particularizeze. Practic, cine le va cere va şti care este costul mediu pentru fiecare spaţiu din punct de vedere constructiv, ce metode şi proceduri tehnice poate utiliza pentru a încadra spaţiul în arhitectura existentă şi va fi scutit de umblatul la ministere pentru avize. Asta ar trebui să scurteze timpul necesar pentru finalizarea investiţiilor. Toate cele 12 locaţii vor subscrie studiilor deja elaborate pentru această zonă”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Se doreşte ca până în ultima decadă a lunii martie să poată fi prezentate şi înregistrate ofertele primite, urmând ca în cel mai scurt timp să fie evaluate de către comisie. Acest demers precede licitaţia de atribuire a celor 12 spaţii identificate în interiorul Cetăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea