Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia nu este implicată în scandalul Meridian Construct

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Referitor la articolul din data de 4 martie 2011 “Banca îl execută pe Marius Alexa…” Primăria Alba Iulia face următoarele precizări:
În aprilie 2005 Consiliul local Alba Iulia a aprobat prima documentaţie de urbanism privind construirea unui cartier de locuinţe individuale în Alba Iulia, zona DUPĂ GRĂDINI, str. Livezii. Terenul aferent ansamblului de locuit a fost în proprietatea mai multor persoane juridice. Fiecare proprietar a adus măcar o modificare PUZ-ului iniţial prin altă documentaţie de urbanism aprobată conform prevederilor legale. Ansamblul de locuinţe aşa cum este realizat în prezent este reglementat prin ultima documentaţie de urbanism aprobată în aprilie 2009 şi prezintă un cartier de locuinţe individuale, în regim de construire izolat, cuplat şi înşiruit, cu un regim de înălţime redus – Parter+Etaj sau Mansardă, un procent de ocupare a terenului în corelare cu zona funcţională aprobată şi a amplasamentului în cadrul localităţii.
Construcţiile au fost realizate etapizat, în baza unui număr de 28 de autorizaţii de construire, cu respectarea prevederilor Legii 50/1991 privind executarea lucrărilor de construire şi în baza avizelor emise. Ca urmare afirmaţia cu privire la implicarea administraţiei locale în realizarea lucrărilor de construire ilegale “exact deasupra canalului colector” este tendenţioasă şi nu are temei. Toate casele s-au construit cu aviz de amplasament emis de SC APA CTTA SA, SUCURSALA ALBA IULIA.
Lucrările atacate, fără a avea la bază o autorizaţie de construire, au fost sancţionate prin 3 procese verbale de contravenţie cu amendă şi măsuri de intrare în legalitate sau desfiinţare, după cum acestea se integrau sau nu în prevederile documentaţiilor de urbansim aprobate. Legaliatea emiterii autorizaţiilor de construire pentru cartierul «Meridian» a făcut obiectul analizei a două instituţii şi anume INSPECTORATUL JUDEŢEAN ÎN CONSTRUCŢII ALBA şi INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ALBA, SERVICIUL DE INVESTIGARE A FRAUDELOR, care nu au constatat încălcarea legislaţiei în vigoare. Conducerea primăriei s-a implicat în a ajuta cetăţenii, proprietari ai locuinţelor din cartier, prin urgentarea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor necesare, inclusiv executarea reţelelor de utilităţi tehnico-edilitare. (M.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Se deschide primul supermarket într-un oraș de munte, din județul Alba. Au fost demarate deja procedurile de avizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se deschide primul supermarket într-un oraș de munte, din județul Alba. Au fost demarate deja procedurile de avizare Se deschide primul supermarket din munții Apuseni, în orașul Abrud, județul Alba. E vorba despre un magazin Penny, pentru care au fost demarate deja procedurile de avizare. Citește și: VIDEO | Băile de la Ocna Mureș, aproape […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea