Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia caută soluții pentru creșterea siguranței în trafic în zona intersecției dintre șoseaua de centură și str. Mărășești

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia face demersuri pentru creșterea siguranței în trafic în zona intersecției dintre șoseaua de centură și str. Mărășești. Este cunoscut faptul că zona este deosebit de periculoasă din cauza lipsei de vizibilitate dar și a încălcării regulilor de circulație de către șoferi (neacordarea de prioritate), aici înregistrându-se tot mai multe accidente rutiere grave.

”În urma mai multor sesizări primite de către administrația locală, care vizează intersecția străzii Mărășești cu șoseaua ocolitoare precizăm că prin HG nr. 1196 din 6.09.2006 – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a preluat sectorul de drum local (centura ocolitoare) din domeniul public al municipiului Alba Iulia, aflat în administrarea Consiliul Local și l-a încadrat în categoria de drum național pe o lungime de 7,831 km. Prin protocolul încheiat s-au stabilit noi limite de administrare, respectivul tronson fiind gestionat de la data menționată de către CNADNR.

Conform normativelor în vigoare responsabilitatea intervențiilor într-o intersecție revine administratorului de categorie superioară, în speță CNADNR. Pentru a crește gradul de siguranță în zona respectivă, Primăria Alba Iulia a montat din proprie inițiativă, două elemente de iluminat cu panouri solare și acumulatori. În această perioadă ne vom adresa CNADNR printr-o adresă în care vom solicita amenajarea unei girații sau amplasarea unor elemente suplimentare de creștere a siguranței traficului (benzi rezonatoare). Vom solicita ca această situație să fie tratată cu celeritate și în mod obiectiv, pentru a se reduce dificultățile de tranzitare în zona respectivă”, a declarat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea