Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia caută soluții pentru creșterea siguranței în trafic în zona intersecției dintre șoseaua de centură și str. Mărășești

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Administrația locală din Alba Iulia face demersuri pentru creșterea siguranței în trafic în zona intersecției dintre șoseaua de centură și str. Mărășești. Este cunoscut faptul că zona este deosebit de periculoasă din cauza lipsei de vizibilitate dar și a încălcării regulilor de circulație de către șoferi (neacordarea de prioritate), aici înregistrându-se tot mai multe accidente rutiere grave.

”În urma mai multor sesizări primite de către administrația locală, care vizează intersecția străzii Mărășești cu șoseaua ocolitoare precizăm că prin HG nr. 1196 din 6.09.2006 – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a preluat sectorul de drum local (centura ocolitoare) din domeniul public al municipiului Alba Iulia, aflat în administrarea Consiliul Local și l-a încadrat în categoria de drum național pe o lungime de 7,831 km. Prin protocolul încheiat s-au stabilit noi limite de administrare, respectivul tronson fiind gestionat de la data menționată de către CNADNR.

Conform normativelor în vigoare responsabilitatea intervențiilor într-o intersecție revine administratorului de categorie superioară, în speță CNADNR. Pentru a crește gradul de siguranță în zona respectivă, Primăria Alba Iulia a montat din proprie inițiativă, două elemente de iluminat cu panouri solare și acumulatori. În această perioadă ne vom adresa CNADNR printr-o adresă în care vom solicita amenajarea unei girații sau amplasarea unor elemente suplimentare de creștere a siguranței traficului (benzi rezonatoare). Vom solicita ca această situație să fie tratată cu celeritate și în mod obiectiv, pentru a se reduce dificultățile de tranzitare în zona respectivă”, a declarat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ce este „Talent Booster”, programul creat special pentru oprirea exodului tinerilor calificați din România. Europarlamentarul Victor Negrescu, autorul acestuia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ce este „Talent Booster”, programul creat special pentru oprirea exodului tinerilor calificați din România. Europarlamentarul Victor Negrescu, autorul acestuia

Europarlamentarul PSD din județul Alba, Victor Negrescu, a declarat recent în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM că este autorul unui proiect ce a fost adoptat și implementat de Comisia Europeană.

Acesta a transmis că strategia, denumită „Talent Booster,” este menită să combată fenomenul exodului de creiere din țările europene către Vest, cu o atenție deosebită acordată situației din România.

Citește și: De ce nu se întorc românii din Diaspora înapoi acasa? Mircea Geoană: „Paradox românesc. Cel mai bun moment din istoria naţională, dar un exod de proporţii epice”

Potrivit lui Negrescu, Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a fost implicată în implementarea acestui proiect la nivel european. Strategia are ca scop nu numai stoparea migrației creierelor, dar și repopularea regiunilor afectate. Victor Negrescu a declarat că acum există fonduri europene disponibile pentru sprijinirea acestei inițiative la nivel local, inclusiv pentru consiliile județene.

„Talent Booster” vizează acordarea de finanțări dedicate comunităților locale și, în special, consiliilor județene, pentru dezvoltarea unor strategii coerente de combatere a exodului de creiere și pentru promovarea repopulării.

„Aș dori să vedem o strategie similară și în județul Alba, o abordare coerentă care să promoveze dezvoltarea echitabilă și unitară a comunităților locale. Acum, avem în sfârșit resurse, inclusiv fonduri europene, pentru a realiza acest lucru,” a declarat Victor Negrescu.

Această inițiativă vine în contextul preocupărilor crescânde cu privire la migrația forței de muncă calificate din statele est-europene către Vestul Europei. Prin implementarea „Talent Booster,” se urmărește nu doar oprirea acestei migrații, dar și revitalizarea comunităților locale și asigurarea unei dezvoltări echitabile în întreaga regiune.

Cu fonduri europene acum disponibile pentru această cauză, este de așteptat ca autoritățile locale să elaboreze și să pună în aplicare strategii eficiente pentru a contracara acest fenomen și a sprijini repopularea.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare