Primăria Alba Iulia a lansat consultarea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) reprezintă un document strategic care vizează satisfacerea nevoii de mobilitate urbană a oamenilor, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii si a condiţiilor de mediu. Conform Legii nr. 190 din 26 iunie 2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 7/2011 pentru modificarea şi completarea Anexei 2 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, planul de mobilitate urbană durabilă este definit ca fiind ’’instrumentul de planificare strategică teritorială prin care sunt corelate dezvoltarea teritorială a localităţilor din zona periurbană/metropolitană cu nevoile de mobilitate şi transport al persoanelor, bunurilor si mărfurilor”.

Importanţa unui plan de mobilitate urbană durabilă este reflectată si în contextul exerciţiului financiar din perioada 2014-2020 din domeniul mobilităţii, respectiv prin criteriile de evaluare tehnică si financiară impuse prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, care vizează existenţa acestui document strategic ca fiind parte integrantă din strategia de dezvoltare a oraşelor. Asadar, planul de mobilitate urbană durabilă este o prioritate identificată de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice si Comisia Europeană, urmând ca acesta să devină un documentul cadru de referinţă pentru proiectele de transport urban prioritare pentru municipiul Alba Iulia.

ELIT

Două din axele prioritare din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 vizează aspecte din domeniul mobilităţii urbane durabile:
– Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon;
– Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Astfel, în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin POR 2014-2020 în cadrul axei prioritare nr. 4, solicitanţii eligibili sunt municipiile resedinţă de judeţ si sunt condiţionaţi de existenţa unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, reprezentând un document strategic relevant privind investiţiile în transportul urban si infrastructura aferentă.

Obiectivul general al POR 2014-2020 reprezintă cresterea competitivităţii economice si îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale si regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condiţiilor infrastructurale si a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potenţialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

ADEZIUNE PLUS ALBA

În 12.04.2016 a fost semnat contractul de prestare servicii cu SC Alter Ego Concept SRL (http://www.alterego-concept.ro/), în calitate de Prestator, si Municipiul Alba lulia, în calitate de Achizitor, având ca obiect elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Alba lulia.

Până în data de 02.09.2016 asteptăm sugestiile cetăţenilor municipiului Alba lulia la adresa de email mobilitate@apulum.ro sau prin postă la adresa: Municipiul Alba lulia, Calea Moţilor, nr. 5A, cod postal 510134, Alba lulia, judeţ Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro