Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primarul din Alba Iulia, salariu mai mare decât președintele României! Viceprimarii, la egalitate cu Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Alba Iulia, salariu mai mare decât președintele României! Viceprimarii, la egalitate cu Iohannis

Unii primari din țară au ajuns să câștige mai mulți bani chiar decât Klaus Iohannis, președintele României. Aceștia, împreună cu viceprimarii, care gestionează proiecte europene beneficiază de un sport de 50% din salariu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În această situație se află și primarul Gabriel Pleșa care în luna martie a anului 2023 a încasat o indemnizație lunară de 28.080 de lei, în timp ce președintele a încasat 24.960 de lei.

De asemenea și viceprimarii Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu și Marius Filimon se bucură de o indemnazație generoasă, la același nivel cu al președintelui, de 24.960 de lei.

În luna martie a acestui an, Guvernul României a adoptat REGULAMENTUL-CADRU privind criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele prevăzute la art. 16 alin. (1) și (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și condițiile de înfiinare a posturilor în afara organigramei în cadrul instituțiilor și/sau autorităților publice care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau prin Mecanismul de redresare și reziliență.

Astfel, potrivit Art. 6 din regulamentul citat, „indemnizațiile lunare ale președinților și vice­președinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și prin Mecanismul de redresare și reziliență se majorează cu până la 50 la sută în funcție de numărul, tipul și valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unitățile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar, conform anexei care face parte din prezentul regulament-cadru”.

Anterior, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene care implementau fonduri europene aveau un spor de 25 la sută din salariu.

În viitoarele topuri ale Best of Business, la categoria de Întreprinderi Mici și Mijlocii ar putea fi, lejer, încadrați și câțiva bugetari din Alba, care ar putea bate „la fundul gol” unele microîntreprinderi și IMM-uri, la banii încasați anual!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea