Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Prima instituție DESFIINȚATĂ din Alba: Consiliul Județean a dat verdictul 

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima instituție DESFIINȚATĂ din Alba: Consiliul Județean a dat verdictul

Consiliul Județean Alba va desființa, începând cu data de 1 martie 2024, Direcția Județeană de Dezinsecție și Ecologizare Mediu.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost pus în dezbatere publică în decembrie 2023 și ar urma să fie aprobat în ședința ordinară din ianuarie 2024.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Instituția funcționează ca serviciu public în subordinea Consiliului Județean, cu 14 posturi în organigramă, din care șase sunt ocupate în prezent. Directorul instituției, Bujor Todeasă, va primi un preaviz de 20 de zile începând cu data de 1 februarie 2024.

Instituția a fost înființată în anul 2000 sub denumirea de Direcția pentru Protecția Plantelor Alba, iar în anul 2007 a fost reorganizată ca Direcţie Județeană de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Alba, având ca obiect de activitate protecția și refacerea mediului înconjurător, precum și cea a stării de sănătate a populației.

Citește și: Bărbat din Mureș, urmărit internațional pentru furt și tâlhărie, prins în Italia: Va fi adus în fața magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia

Desființarea instituției este justificată de faptul că veniturile acesteia din prestarea de servicii de dezinsecție și ecologizare mediu au scăzut considerabil în ultimii ani, ajungând la un nivel ineficient. În plus, activitatea instituției a fost restrânsă ca urmare a modificărilor legislative succesive privind atribuțiile în materie de protecție a mediului.

Ca urmare a desființării, personalul angajat în cadrul Direcției va fi concediat „pentru motive care nu țin de persoana salariatului”.

Decizia Consiliului Județean Alba a fost criticată de unii reprezentanți ai societății civile, care consideră că duce la o diminuare a capacității de protecție a mediului în județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea