Rămâi conectat

Actualitate

Prima „captură” la Neversea 2022: 12 persoane prinse cu droguri doar în prima seară. Ce substanțe aveau asupra lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima „captură” la Neversea 2022: 12 persoane prinse cu droguri doar în prima seară. Ce substanțe aveau asupra lor

Douăsprezece persoane au fost prinse cu droguri și două persoane au fost amendate după ce au băut și au făcut scandal în prima seară a festivalului Neversea, care se desfășoară pe plaja din Constanța.

Prin acțiunile desfășurate în municipiul Constanța, 12 persoane au fost oprite de structurile Ministerului Afacerilor Interne de la a mai participa la eveniment, anunță Poliția Română, vineri, într-un comunicat de presă.

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, au constatat 5 infracțiuni de deținere de droguri, în vederea consumului propriu și au depistat 7 persoane, dintre care 3 cetățeni bulgari, 3 cetățeni români și 1 cetățean sârb. De asemenea, au fost ridicate 2 țigări, care ar fi conținut cannabis, 5 comprimate ecstasy și o pungă transparentă, autosigilantă, care ar fi conținut substanță cristalină.

De asemenea, jandarmii din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au efectuat 4 constatări, de deținere de droguri, în vederea consumului propriu, la punctul de acces, fiind depistate 5 persoane, dintre care 2 cetățeni israelieni, care ar fi deținut 4 țigări cu cannabis, o pungă din plastic, care ar fi conținut substanță pulverulentă albă, o pungă transparentă autosigilantă, care ar fi conținut substanță vegetală verde-oliv și 1,5 comprimate ecstasy.

Totodată, jandarmii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.100 de lei, pentru consum de băuturi alcoolice și provocare de scandal pe drumurile publice, în exteriorul locului de desfășurare a festivalului.

Specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității – I.G.P.R. sunt prezenți la acest festival, în cadrul căruia desfășoară activități preventive, în cadrul a 2 campanii:

– ,,Dincolo de aparențe”, campanie de conștientizare a consumului și traficului de droguri, fiind oferite recomandări preventive și prin intermediul unui cod QR, unde au fost încărcate materiale de informare, pe linia consumului de substanțe interzise.

– ,,Vacanță în siguranță”, campanie de prevenire a vicitimizării, care se adresează atât minorilor, cât și adulților.

De asemenea, în vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, Agenția Națională Antidrog, desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, pe toată durata de desfășurare a Festivalului Neversea, care are loc în perioada 7 -10 iulie 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea