Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Pricu”, deținutul-vedetă din Alba Iulia, din nou în fața judecătorilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raul Rus, zis ”Pricu”, solicită instanțelor din Timiș contopirea a două pedepse cu închisoarea, primite în 2014 și 2017

Unul dintre cei mai cunoscuți inculpați din Alba, Raul Nicoale Rus, zis ”Pricu”, a inițiat primul demers juridic de când a ajuns din nou la închisoare, în martie 2017.

Căutat timp de mai mulți ani cu un mandat european de arestare, Pricu s-a predat în primăvara anului trecut autorităților române alegând să intre în țară printr-o vamă din vestul țării, unde a fost reținut. Ulterior a fost depus în Penitenciarul Arad, de unde a fost transferat la Aiud, iar acum este la Penitenciarul Timișoara.

Pe rolul instanțelor din județul Timiș, acesta a înregistrat o solicitare privind contopirea a două pedepse, respectiv una de 4 ani din 2014, pe care o execută în prezent, și una de 5 ani și 6 luni de închisoare, din februarie 2017, aplicată în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

Se pare că decizia din 2017 nu a inclus prin contopire și condamnarea din 2014, ci a fost luat în considerare doar un rest de 1.027 de zile, dintr-o pedeapsă ce datează din 2004. În 2014, Pricu a fost condamnat pentru complicitate la dare de mită, într-un dosar ins­trumentat de DNA Alba Iulia, iar în 2017 a primit închisoare cu executare pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, în celebrul dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia.

Raul Rus a depus prima cerere de modificare a pedepsei, la Judecătoria Timișoara, în iunie 2018, dar instanța a decis că nu este competentă și a trimis cererea la Curtea de Apel Timișoara.

”Instanța reține că petentul condamnat se află în executarea unei pedepse de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 514/21.12.2012 a Curții de Apel București, în baza căreia a fost emis mandatul de executare a pedepsei nr. 617/30.01.2014. De asemenea, instanța reține că la data formulării prezentei cereri, respectiv la data de 04.06.2018, petentul era încarcerat în penitenciarul Timișoara. Prin urmare, pentru considerentele arătate, competența materială de soluționare a cererii formulată de petentul condamnat, aparține Curții de Apel Timișoara ca instanță egală în grad cu instanța de executare”, se precizează în decizia Judecătoriei, din 24 iulie.

Pricu nu a avut succes mai mare nici la Curtea de Apel, care, de asemenea, a considerat că nu este competentă să judece cererea și a declinat cauza la Tribunalul Timiș.

”Instanța competentă să dispună asupra modificării pedepsei este instanța de executare a ultimei hotărâri sau, în cazul în care cel condamnat se afla în stare de deținere, instanța corespunzătoare în a cărei rază teritorială se află locul de deținere.

Or, în condițiile din speță, instanța de executare a ultimei hotărâri este Tribunalul Alba, iar petentul se află în Penitenciarul Timișoara, Curtea de Apel constată că Tribunalul Timiș este competent material și teritorial în soluționarea prezentei cereri de contopire pedepse, în mod greșit judecătoria Timișoara declinând competența în favoarea curții de apel”, se precizează în hotărârea de la Curtea de Apel Timișoara.

Dosarul a ajuns la Tribunal, care a amânat judecarea cauzei pentru luna ianuarie 2018, până când vor fi atașate cele două sentințe penale menționate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea