Preţul pâinii va creşte cu 10 – 15 la sută

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Preţul pâinii şi al produselor de panificaţie va creşte cu 10-15 procente în perioada următoare, a declarat preşedintele Agrostar, Nicolae Ştefan. „În vara anului trecut producătorii au exportat 1,7 milioane tone de grâu cu circa 200 de euro pe tonă, iar acum va  trebui să importăm grâu cu 250-280 euro/tonă.  Este firesc ca preţurile la produsele din grâu, la  pâine, să crească cu circa 10-15%”, a precizat preşedintele Agrostar. Sindicaliştii consideră că s-a ajuns la această situaţie întrucât nu a existat preocupare din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a achiziţiona producţia internă şi de a crea stocuri până la recolta  nouă din acest an”. (G.F.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

vigilante 14 februarie 2011 at 12:40

Cum nu a existat preocupare? Cineva trebuie sa plateasca pentru aceasta delasare..sau la noi culpa e comuna..oricum nu se gasesc vinovati..

Asta nu-i garda financiara... 14 februarie 2011 at 20:44

Intrucat in foarte multe puncte de desfacerea painii si in mod deoasebit in Sebes sunt adevarate gasti de familie la care atunci cand cumperi paine nu se elibereaza bon si nici nu are pe masa casa de marcaj.Se elibereaza bon doar pe timpul cand cei de la garda financiara ,,chipurile controleaza,, si parca gardistii nu doresc sa constate evaziune,auzi d-le Nistor !Controalele nu se fac anuntat,ati uitat de verificarea unor cetateni daca au primit bonuri la cumpararea painii..Cred ca trebuie aduse organe de control din alte judete,ori din Bucuresti ca unii prea o fac de oaie iar altii se prea imbogatesc..Folositi camere ascunse de filmat si sa vedeti constatari !

Comentariile sunt oprite