Rămâi conectat

Actualitate

Preţul medicamentelor ar putea să scadă cu 20 la sută

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prețul medicamentelor ar putea să scadă cu 20 la sută. Prețurile se vor publica în Catalogul Național al Prețurilor Medicamentelor.

Ieftinirea medicamentelor face parte dintr-un proces de actualizare a prețurilor, demarat la începutul lunii martie, și presupune alinierea acestora la nivelul prețurilor minime practicate în Uniunea Europeană.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) susține că prețul real al medicamentelor în România este cu 29 la sută sub cel afișat în catalogul național al prețurilor, menționând și că, prin ordinul din 2009, este comparat cu prețul din alte 12 țări europene care au sisteme și politici de sănătate diferite de situația din România.

Astfel, ARPIM își exprimă temerea că, în contextul unor noi scăderi de prețuri, vom asista la o creștere a comerțului intracomunitar cu medicamente, activitate perfect legală, dar în detrimentul pacientului român, care nu își va mai găsi medicamentele nece­sare. Ministrul Sănătății a cerut pacienților să sesizeze Agenția Națională a Medicamentului dacă văd că dispar de pe piață anumite medicamente, odată cu aplicarea ordinului prin care producătorii erau obligați să revizuiască prețurile până la 10 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea