Rămâi conectat

Actualitate

Preţul gazelor va creşte cu până la 35 la sută

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma liberalizării preţului gazelor, companiile vor plăti cu până la 35 la sută mai mult pentru gazele naturale. Acest procent ar putea fi mai mare în 2015.

Asta dacă Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) va face mai devreme de reglementarea preţului gazelor naturale, după cum a anunţat preşedintele instituţiei, Nicolae Havrileţ. Specialiştii spun că scumpirile vor avea efecte devastatoare în economie. Inflaţia se va aprinde, iar multe firme vor ajunge în faliment.

România s-a obligat faţă de Comisia Europeană şi FMI să renunţe la preţurile reglementate la gazele naturale în luna octombrie a acestui an.

Însă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Nicolae Havrileţ, susţine că liberalizarea preţului gazelor naturale destinate consumatorilor industriali s-ar putea încheia mai devreme faţă de termenul agreat cu FMI.

„Dacă la vară preţurile vor fi egale şi cantităţile de gaze importate vor fi mai mici decât ce am estimat, există ipoteza să liberalizăm piaţa mai repede”, a spus Havrileţ.

Potrivit preşedintelui ANRE, atunci când a fost făcut calendarul de liberalizare s-a luat în vedere un preţ de 500 dolari pe mia de metri cubi de gaz, iar în prezent preţul este de 380 de dolari şi există premisele ca la vară să coste şi mai puţin.

Sursa: Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea