Rămâi conectat

Actualitate

Prețul cărnii de miel, semnificativ mai mare față de anul trecut

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorile de Paște din acest an (31 martie – Pastele Catolic și 5 mai – Pastele Ortodox) îi va obliga pe români să scoată din buzunar mai mulți bani decât anul trecut, pentru a avea pe masă carne de miel. Acum, pretul direct de la producator este de circa 25 de lei pe kilogram, însă acesta nu include adaosul pe care vânzătorii îl pun de obicei când se apropie sărbătoarea. Anul trecut, 1 kilogram de carne de miel era, in preajma sarbatorilor pascale, de 18-20 de lei, or acum, prețul riscă să ajungă si cu 10 lei mai mare pe kg.

Potrivit crescătorilor de ovine din județul Alba, unul dintre motivele principale care au condus la majorarea cărnii de miel este seceta din 2012, care a determinat scumpirea semnificativă a furajelor pentru animale. Un alt motiv este faptul că, sarbatoarea Invierii va fi în acest an, cu aproape o luna mai tarziu decat in alte perioade, iar costurile cu hrana mioarelor cresc proporțional.

Rămân valabile alternativele carnii de pui sau curcan, însă pentru majoritatea românilor, tradiția celei mai importante sărbători creștine, este inevitabil legată de friptura și drobul de miel.

Cheltuielile tot mai mari de creștere a ovinelor și puterea de cumpărare a românilor tot mai scăzută i-a determinat pe crescătorii autohtoni să caute cumpărători în străinătate, dar din nefericire, cei mai importanți clienți, respectivi grecii și italienii, se confruntă cu o criză economică care a dus la diminuarea semnificativă a cererii de carne de ovine din România.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea