Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Klaus Iohannis vine în 12 mai la Blaj, la inaugurarea oficială a Palatului Cultural

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 12 mai, la Blaj, are loc inaugurarea oficială a Palatului Cultural din Piața 1848, la 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpia Libertății. Cu această ocazie, administrația locală blăjeană a lansat o serie de invitații oficiale, inclusiv Președinției, Guvernului, Casei Regale și Comisiei Europene.

Președintele Klaus Iohannis și-a confirmat prezența în “Mica Romă”, astfel că acesta este așteptat să participe la evenimentul inau­gural, programul vizitei inclu­zând și depuneri de coroane pe Câmpia Libertății.

În an centenar, “Mica Romă” se va bucura de una dintre cele mai de amploare manifestări sub egida Marii Uniri. Reintroducerea în circuitul public a Palatului Cultural Blaj și finalizarea lucrărilor de reabilitare a Câmpiei Libertății vor reda blăjenilor și românilor două obiective transformate radical, primenite de sărbătoare.

Vă reamintesc că lucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Blaj au început în anul 2013, în urma deciziei comune a Primăriei municipiului Blaj și a Consiliului Județean Alba de a repune în valoare tradiția istorică și culturală a Blajului, primul obiectiv major al acestui parteneriat fiind reabilitarea centrului istoric și Implicit a Palatului Cultural. Acest proiect major de repunere în valoare a istoriei Blajului s-a bucurat și de susținerea Bisericii Greco-Catolice din Blaj, care a cedat clădirea municipiului Blaj în ideea restaurării imediate a Palatului Cultural. Investiția s-a ridicat la aproximativ 1.000.000 de euro, dar valoarea adăugată vieții culturale a Blajului și a județului este inestimabilă.

Transformat dintr-o ruină într-o bijuterie, Palatul Cultural din Blaj a primit anul trecut Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural (arhitect Vlad Sebastian Rusu, de la Biroul de Arhitectură ASIZA Cluj-Napoca), fiind considerat un excelent exemplu de revalorificare a ruinelor contemporane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Silvia Câmpian, din Alba Iulia, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: A fost felicitată cu flori și tort

Ziarul Unirea

Publicat

în

Silvia Câmpian, din Alba Iulia, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: A fost felicitată cu flori și tort Doamna Silvia Câmpian,, din Municipiul Alba Iulia a fost sărbătorită în cursul zilei de miercuri, 19 iunie 2024, la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani. Citește și: FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea