Președintele Klaus Iohannis vine în 12 mai la Blaj, la inaugurarea oficială a Palatului Cultural

În data de 12 mai, la Blaj, are loc inaugurarea oficială a Palatului Cultural din Piața 1848, la 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpia Libertății. Cu această ocazie, administrația locală blăjeană a lansat o serie de invitații oficiale, inclusiv Președinției, Guvernului, Casei Regale și Comisiei Europene.

Președintele Klaus Iohannis și-a confirmat prezența în “Mica Romă”, astfel că acesta este așteptat să participe la evenimentul inau­gural, programul vizitei inclu­zând și depuneri de coroane pe Câmpia Libertății.

În an centenar, “Mica Romă” se va bucura de una dintre cele mai de amploare manifestări sub egida Marii Uniri. Reintroducerea în circuitul public a Palatului Cultural Blaj și finalizarea lucrărilor de reabilitare a Câmpiei Libertății vor reda blăjenilor și românilor două obiective transformate radical, primenite de sărbătoare.

Vă reamintesc că lucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Blaj au început în anul 2013, în urma deciziei comune a Primăriei municipiului Blaj și a Consiliului Județean Alba de a repune în valoare tradiția istorică și culturală a Blajului, primul obiectiv major al acestui parteneriat fiind reabilitarea centrului istoric și Implicit a Palatului Cultural. Acest proiect major de repunere în valoare a istoriei Blajului s-a bucurat și de susținerea Bisericii Greco-Catolice din Blaj, care a cedat clădirea municipiului Blaj în ideea restaurării imediate a Palatului Cultural. Investiția s-a ridicat la aproximativ 1.000.000 de euro, dar valoarea adăugată vieții culturale a Blajului și a județului este inestimabilă.

Transformat dintr-o ruină într-o bijuterie, Palatul Cultural din Blaj a primit anul trecut Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural (arhitect Vlad Sebastian Rusu, de la Biroul de Arhitectură ASIZA Cluj-Napoca), fiind considerat un excelent exemplu de revalorificare a ruinelor contemporane.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Ciprian Bogdan 29 aprilie 2018 at 19:55

Felicitari Primarului si echipei sale ! Minunat exemplu !

cititor 29 aprilie 2018 at 21:39

Va spune doua vorbe,una in 12 ,cealalta in 13.

marius 30 aprilie 2018 at 11:54

Vine cu bicicleta ?

alexandru spinean 30 aprilie 2018 at 13:16

daca ar veni doamna prim -ministru Dancila va citei de pe o foaie fraza „SUNT PRIM MINISTRU ACESTEI TARI SI NU SUNT DE ACORD”Asa ca mai bine sa spui doua vorbe in doua zile decat prosii tot la 5 minute

Zoli 30 aprilie 2018 at 19:29

Vă strică ziua.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...