Rămâi conectat

Actualitate

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu președintele Azerbaidjanului privind diversificarea surselor de electricitate și gaze naturale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Președintele Klaus Iohannis, discuții cu președintele Azerbaidjanului privind diversificarea surselor de electricitate și gaze naturale

Președintele Klaus Iohannis a avut discuții cu omologul său azer, Ilham Aliev, referitor la „creșterea securității energetice prin diversificarea surselor de gaze naturale și electricitate”

„Discuție telefonică foarte bună cu președintele Azerbaidjanului Ilham Aliev privind întărirea și extinderea Parteneriatului Strategic România – Azerbaidjan în toate domeniile de cooperare, în contextul în care sărbătorim 30 de ani de relații diplomatice.

Am discutat cu președintele Ilham Aliev consolidarea cooperării noastre energetice pentru a mări securitatea energetică prin diversificarea surselor de gaze naturale și electricitate. Am mulțumit președintelui Ilham Aliev pentru deschiderea sa în susținerea eforturilor noastre în aceste domenii”, a transmis, printr-un mesaj pe Twitter, președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spunea, în urmă cu o săptămână, că Europa și România se uită pentru diversificarea resurselor și a rutelor de aprovizionare și că Azerbaidjan este o sursă și o rută de aprovizionare cu gaze naturale, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Cu guvernul Greciei am vorbit și am pus în discuție interconectorul între Grecia și Bulgaria pentru a operaționaliza coridorul vertical pentru a avea acces și la gazul azer și la terminalele LNG din Grecia și din Turcia. Diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România și pentru Europa. Ne uităm la toate rutele și sursele de aprovizionare”, a explicat Popescu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea