Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Preşedintele jucător joacă ţara în picioare până la capăt

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De parcă aşa-zisa reformă portocalie, plină de inepţii şi haotism devastator, nu le-ar fi ajuns până la sufocare românilor, economiei şi ţării întregi, preşedintele Băsescu mai are multe surprize în desaga de jucător la cacealma! Dumnealui inventează încă, în fiecare săptămână, câte o nouă găselniţă, pe care o numeşte măsură extrem de importantă sau reformă de mare curaj, fluturând-o ca fiind de stringenţă maximă şi impunând-o unilateral, cerând apoi, în mod imperativ, transformarea acesteia în lege, prin angajarea răspunderii ascultătorului guvern Boc!
Până în prezent, guvernele portocalii şi-au angajat de 12 ori răspunderea în Parlament, pe pachete întregi de legi, aruncând, de fiecare dată, atât legislativul cât şi necesara dezbatere publică a unor legi foarte importante pentru cetăţeni, la gunoiul nepăsării şi neglijând sau, mai bine zis, călcând în picioare voinţa românilor, dorinţele şi problemele cu care se confruntă aceştia în realitate!
Agitând permanent tema modernizării României şi a scoaterii economiei din criză, drept premise ale acţiunilor sale intempestive, preşedintele Băsescu a tăiat tot ce se putea tăia din veniturile salariaţilor şi ale pensionarilor, a crescut fulminant taxe, impozite şi accize, anihilând în masă întreprinzătorii, a făcut praf educaţia, sănătatea, administraţia, justiţia, codul muncii şi cel social, iar acum, mai are vreo două dorinţe de pus, drept miză, la jocul său de-a ruleta rusească cu poporul român: schimbarea Constituţiei, după chipul şi asemănarea sa şi redesenarea României, după interesele partidului său de casă!
Domnul preşedinte s-a gândit foarte bine la faptul că PDL nu-i mai poate oferi nimic de acum înainte, din punctul de vedere al susţinerii sale în cele mai înalte funcţii în stat şi, în lumina reflectoarelor politicii româneşti, a decis, peste noapte, să dreagă dumnealui busuiocul, într-un an preelectoral, prin tot ce-i mai stă în putinţă, pentru a-şi păstra intactă puterea paroxistică şi pentru a menţine PDL în linia întâi, încă cel puţin patru ani, deşi nu-l mai vrea aproape nimeni în ţara asta!
Aşa a ajuns preşedintele să se vrea singurul beneficiar de imunitate din ţara asta şi să încerce, prin propunerea sa de modificare a Constituţiei, să lase guvernul să facă tot ce-i trece prin cap, fără a fi combătut în vreun fel de către cei ale căror drepturi le-ar fi pe viitor afectate! Adică, vrea domnul Băsescu să taie pensii, – căci a rămas cu oful acestei neputinţe -, dă un ordin rapid şi domnul Boc îl execută instant, fără să le mai conteste nimeni aberaţiile pe la Curtea Constituţională sau în instanţe!
Iar ultima bombă prezidenţială, aruncată pe piaţă în aceste zile, cea a regionalizării României, fără niciun referendum şi fără a obţine măcar un acord al tuturor partidelor politice şi al societăţii civile, demonstrează, încă odată, dacă mai era necesar, că intenţia domnului Băsescu, în sensul de a ascunde gunoiul guvernărilor falimentare ale domnului Boc sub preşul unei noi idei dictatoriale, este evidentă!
Domnule preşedinte, chiar nu mai contează absolut nimic în ţara asta pentru dumneavoastră, în afară de salvarea PDL şi de conservarea puterii dumneavoastră? Dacă nimeni nu este de acord cu ceea ce tăiaţi şi spânzuraţi dumneavoastră, de ce mai insistaţi, domnule Băsescu, să le injectaţi românilor forţat, binele dumneavoastră unilateral? Aţi distrus tot ceea ce se putea distruge, domnule preşedinte, iar acum vreţi să le luaţi românilor şi ultima fărâmă de mândrie locală şi să-i mai şi puneţi să achite nota de plată consistentă pe care le-o pregătiţi?
Preţurile cresc aproape în fiecare zi la alimente, carburanţi şi utilităţi, iar veniturile românilor au ajuns să fie sufocate, până la moarte clinică, de tăieri sau inflaţie şi dumneavoastră motivaţi stringenţa regionalizării, cu alte sute de mii de disponibilizări, domnule preşedinte Băsescu? V-aţi propus oare să trimiteţi toţi românii în şomaj până la sfârşitul mandatului dumneavoastră?
Teodor ATANASIU
Deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea