Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care se taie pensiile speciale! Ce schimbări se aduc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care se taie pensiile speciale! Ce schimbări se aduc

Președintele Klaus Iohannis a pus semnătura joi pe o lege sensibilă, care a fost în centrul atenției publice pentru o perioadă considerabilă. Legea pensiilor speciale a fost finalmente promulgată după un proces complex de reexaminare parlamentară, determinat de decizia Curții Constituționale de a cere alinierea proiectului la normele constituționale.

Într-un comunicat oficial, Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului român, Klaus Iohannis, a emis Decretul de promulgare a Legii privind modificarea și completarea unor acte normative din sfera pensiilor de serviciu, alături de Legea nr. 227/2015 referitoare la Codul fiscal.

În ceea ce privește parcursul acestui act legislativ, Camera Deputaților a adoptat legea cu o majoritate de 174 de voturi pentru, 81 împotrivă, 17 abțineri și doi parlamentari care nu au participat la vot, în timpul unei dezbateri care a durat luni. Această mișcare a venit ca urmare a alinierii proiectului la observațiile Curții Constituționale și ale Comisiei Europene, marcată de un dialog și consultări intense.

Legea prevede în mod specific că judecătorii, procurorii, judecătorii Curții Constituționale, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și personalul specializat în domeniul juridic cu o experiență de minim 25 de ani în aceste funcții, pot ieși la pensie la vârsta de 60 de ani și pot beneficia de o pensie de serviciu echivalentă cu 80% din baza de calcul, reprezentată de media indemnizațiilor brute de încadrare lunară și sporurile acumulate în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării. Cu toate acestea, valoarea netă a pensiei de serviciu nu poate depăși 100% din venitul net obținut în ultima lună de activitate înainte de momentul pensionării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT pe DN7: Un tânăr de 28 de ani, din Ungaria, s-a răsturnat cu motocicleta în afara carosabilului. A fost transportat la spital

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT pe DN7: Un tânăr de 28 de ani, din Ungaria, s-a răsturnat cu motocicleta în afara carosabilului. A fost transportat la spital Un accident a avut loc miercuri, 17 iulie, în jurul orei 13,45, pe DN 7. Un motociclist din Ungaria a pierdut controlul mopedului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea