Preşedintele Grupului S&D din PE, după referendum: Guvernul să înainteze lucrul pentru legislaţia parteneriatului civil

Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Udo Bullmann, a comunicat că a primit cu bucurie vestea că referendumul pentru schimbarea definiţiei căsătoriei in Constituţia României nu a obţinut sprijinul necesar pentru a fi validat, afirmând că acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-şi vedea ţara discriminând cuplurile de acelaşi sex şi că schimbarea propusă a fi adusă Constituţiei ar fi fost un clar pas înapoi pentru drepturile persoanelor LGBTI. El mai spune că speră că Guvernul României va asculta alegătorii şi se va concentra pe problemele care contează pentru aceştia.

„Liderii Grupului S&D au primit cu bucurie vestea că referendumul pentru schimbarea definiţiei căsătoriei în Constituţia României nu a obţinut sprijinul necesar pentru a fi validat. Referendumul viza schimbarea definiţiei din conceptul neutru de „soţi” in uniunea dintre „un bărbat şi o femeie”, se arată într-o declaraţie publicată duminică seară pe site-ul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, din care face parte şi PSD, scrie news.ro.

Preşedintele Grupului S&D, Udo Bullmann, spune că acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-şi vedea ţara discriminând cuplurile de acelaşi sex şi că schimbarea propusă a fi adusă Constituţiei ar fi fost un clar pas înapoi pentru drepturile persoanelor LGBTI.

„Acest rezultat arată că majoritatea românilor nu au niciun interes în a-şi vedea ţara discriminând cuplurile de acelaşi sex. Schimbarea propusă a fi adusă Constituţiei ar fi fost un clar pas înapoi pentru drepturile persoanelor LGBTI şi ne bucurăm că această idee intolerantă asupra conceptului de familie nu a primit susţinerea cetăţenilor României. Ceea ce ar trebui sa conteze într-o familie este pe cine iubeşti, nu sexul persoanei de lângă tine”, afirmă liderul Grupului S&D din PE.

El speră că Guvernul României va asculta alegătorii şi se va concentra pe problemele care contează pentru aceştia.

„Grupul nostru a fost întotdeauna vârful de lance al luptei pentru drepturile LGBTI şi vom susţine acest lucru oriunde le vom vedea ameninţate. Sperăm că Guvernul României va asculta alegătorii şi se va concentra pe problemele care contează pentru aceştia. De asemenea, încurajăm Guvernul să înainteze lucrul pentru legislaţia parteneriatului civil, care este încă în pregătire. Am susţinut de mult timp faptul că toate statele membre UE trebuie sa recunoască parteneriatele civile şi căsătoriile persoanelor de acelaşi sex, astfel încât cetăţenii să aibă statutul şi drepturile protejate atunci când intră într-un alt stat membru UE. Acesta este un impediment clar in calea dreptului la libera circulaţie al cetăţenilor, lucru pe care UE are datoria de a-l rezolva”, adaugă Udo Bullmann.

Stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...