Rămâi conectat

Actualitate

Preşedintele Filialei Alba a Partidei Rromilor „Pro Europa” nu cunoaşte legea

Publicat

în

În urma apariţiei în ziarul dumneavoastră, în data de 23.01. 2012, a articolului cu titlul „Partida Rromilor «Pro Europa» vrea expertul său pentru rromi la Primăria Jidvei”, vă rugăm să aveţi amabilitatea, în virtutea dreptului la o corectă informare a publicului, să publicaţi răspunsul nostru: Preşedintele Filialei Alba a Partidei Rromilor Pro Europa nu cunoaşte legea.
Articolul cu titlul „Partida Rromilor «Pro Europa» vrea expertul său pentru rromi la Primăria Jidvei”, apărut în 23 ianuarie, arată nu doar necunoaşterea legii de către preşedintele filialei Alba a acestei organizaţii, ci şi inducerea voită în eroare a opiniei publice prin alterarea conţinutului Hotărârii nr. 522/2006 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului României de îmbunătăţire a situaţiei rromilor. Astfel, textul corect al actului normativ invocat, conform art. 4, paragraful 4, este „experţii locali pentru rromi sunt angajaţi în cadrul primăriilor, se subordonează atât primarului, cât şi birourilor judeţene pentru rromi” şi nu „Experţii locali pentru rromi sunt angajaţi în cadrul primăriilor, se subordonează atât primarului, cât şi biroului judeţean al unui partid care îi reprezintă pe rromii din judeţ”, cum în mod voit denaturează actul normativ preşedintele la nivel judeţean al formaţiunii menţionate.
Textul de lege este clar: birourile judeţene pentru rromi sunt structuri organizate la nivel judeţean în cadrul instituţiilor prefectului şi se subordonează Ministerului Administraţiei şi Internelor. Nicăieri în textul legal invocat nu există vreo referire la vreun partid sau partidă (sic!), deci cu atât mai mult un astfel de expert nu poate fi subordonat unei astfel de formaţiuni. Mai mult, este elementar faptul că nu prefectul este cel care aprobă sau nu angajarea unei persoane într-o primărie, ci chiar administraţia locală de acolo are aceste atribuţii, în condiţiile legii.
Instituţiei Prefectului Judeţul Alba nu i-a fost înaintată până în prezent nicio adresă de către conducerea Filialei Alba a Partidei Rromilor „Pro Europa” cu privire la angajarea expertului local în comuna Jidvei, aşa cum se susţine în articolul incriminat. Oricum, o astfel de adresă cu asemenea susţineri se va plasa întotdeauna în afara cadrului legal.
Expertul local care este „pârât” în articol a fost format şi remunerat timp de doi ani în cadrul proiectului „Reţeaua naţională a experţilor locali, mecanism de sprijin în implementarea măsurilor de incluziune socială a rromilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale”, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, finanţat prin Fondul Social European, implementat de Agenţia Naţională pentru Rromi. În cadrul contractului de finanţare încheiat între Agenţia Naţională pentru Rromi şi Primăria comunei Jidvei, aceasta din urmă, după finalizarea proiectului, are obligaţia să încheie un contract individual de muncă cu expertul local format în cadrul proiectului, prin fonduri europene. Astfel, sunt îndeplinite exigenţele H.G. nr. 522/2006, care la art. 4, paragraful 3 precizează că „expert local pentru rromi este o persoană bună cunoscătoare a problemelor rromilor din zonă”.

Biroul de presă
al Instituţiei Prefectului Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Publicat

în

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.

Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Publicat

în

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.

Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.

În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.

Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Un număr de 79 de posturi de execuţie au fost scoase la concurs de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor.

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat pentru Profit.ro că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi. Heiuş a anunţat şi că ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016, cu excepţia unui concurs desfăşurat în 2018 exclusiv pentru Vama Galaţi, conform datelor Profit.ro.

Numărul de angajaţi este în scădere de mai mulţi ani, timp în care Fiscul şi-a acoperit parţial din posturile rămase vacante apelând la transferuri de la alte instituţii. Fiscul a mai încercat în ultimii ani să recruteze personal din sursă externă, dar concursurile nu au fost duse până la capăt.

ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune, a anunţat duminică noul şef al ANAF, Lucian Heiuş.

„Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, cã aceastã instituţie meritã încrederea şi respectul cetãţenilor, dar şi cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunţ cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune”, a declarat Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare