Rămâi conectat

Ştirea zilei

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel: Am trimis o solicitare ministrului Agriculturii să nu renunţe la măsura 141

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că a trimis o solicitare către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin prin care a cerut să nu renunţe la măsura 141 din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care vizează sprijinirea fermelor de semi-subzistenta.

Ion Dumitrel şi-a arătat susţinerea faţă de persoanele din Alba, în preponderenţă din mediul rural care au fost finanţaţi cu bani de la Uniunea Europeană şi consideră că aceştia nu s-ar mai descurca fără finanţare. Totodată preşedintele CJ speră ca în zona Munţilor Apuseni să de dezvolte şi sectorul creşterii animalelor.

Am tot umblat prin comunele din județul Alba și am ajuns la concluzia că programul de finanțare al Uniunii Europene prin măsura 141 este foarte important pentru locuitorii din Alba. Am transmis o rugăminte ministrului sa nu renunțe la măsura 141. Pentru familiile necăjite din Alba a însemnat foarte mult si a însemnat foarte mult și pentru bugetul administrației locale și pentru creșterea nivelului de trai. În Alba au fost propuse 8.000 de proiecte într-un an și asta înseamnă 12 milioane de euro. În trei ani sunt 36 de milioane de euro. Asta înseamnă enorm de mult pentru satul și viața din zona montantă pentru ca foarte multe proiecte s-au depus aici. Toată lumea vorbea că agricultura este o soluție dar când se oprește posibilitatea asta de finanțare este clar că nivelul de trai al multor familii va scădea. Într-un an, în comuna Meteș s-au depus 350 de proiecte ceea e înseamnă 525.000 de euro. Este un argument clar ca măsura 141 să continue, iar solicitarea pe care am făcut-o domnului ministru este argumentată. Sperăm ca zona Munților Apuseni să fie ajutată să se dezvolte în creşterea animalelor„, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea