Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președinte și lider PSD Alba, Ministru al Agriculturii, încotro se îndreaptă senatorul Călin Matieș

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Președinte și lider PSD Alba, Ministru al Agriculturii, încotro se îndreaptă senatorul Călin Matieș

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, este o pată de culoare și tradiționalism în politica românească, afinitatea sa pentru portul popular a stârnit atât aprecieri cât și critici, încă din momentul în care acesta a ales să se implice în viața românului din punct de vedere politic și administrativ.

Ieri producător de pită, astăzi om cu ștate mari. Un aspect nu s-a schimbat : purtați același port popular autentic românesc și țineți cu dinții de tradiție.

Este portul popular o propagandă electorală pentru dumneavoastră sau o stare efectivă de spirit?

“Costumul popular îl port de circa 15 ani în toate întâlnirile oficiale, la fel cum poartă un om costumul ! Am început să-l port din momentul ce am fost ales președinte al Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice „Alba Transilvania”.

Citește și : FOTO: „Pita Cetății”, făcută în brutăria din Sântimbru, apreciată de Patriarhul Daniel, în Parlamentul României

Vor urma alegeri interne pentru a determina liderul Partidului Social Democrat la nivel județean. Social democrații vor fi puși în fața provocării de a alege un reprezentant, o voce a partidului, sunt vehiculate o serie de nume.

Vă doriți statutul de lider al Partidului Social Democrat la nivel județean?

„Dacă pot aduce un plus organizației PSD din județul Alba și organizația județeană și/sau națională doresc și susțin asta , poate aș lua în considerare , nu o să fac niciodată șcenarii machiavelice sau blaturi ca să ajung președinte. Când colegii te doresc liderul lor atunci te vor urma până la capăt !”

Într-o serie de intervenții publice, precum și de la tribuna Senatului, v-ați exprimat dezacordul față de modul în care actualul Ministru al Agriculturii, liberalul Nechita-Adrian Oros, conduce și administrează instituția precum si asupra viziunii și strategiei sale în ceea ce privește agricultura românească în ansamblul său.

Vă doriți statutul de Ministru al Agriculturii? Există persoane mai indicate decât dumneavoastră în partid?

„În acest moment în cadrul PSD sunt foarte mulți specialiști în agricultură , vă pot menționa un coleg care este un foarte bun specialist , Adrian-Ionuţ Chesnoiu fost șef AFIR și actualmente președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.”

Citește și : Producătorii de produse tradiționale atestate încearcă să pună județul Alba pe harta Europei

Ați făcut un pas rapid și oarecum brusc atunci când ați ales să vă implicați în politică și administrație, cu toate acestea dați semne ca v-ați adaptat unui element de noutate și păreți să aveți un plan bine pus la punct și un itinerar stabilit.

Unde se vede senatorul Călin Matieș peste cinci ani? Am avut partea în Romania de debuturi cel putin la fel de fulminante ca și al dumneavoastră, o să mentineți trend-ul ascendent?

„Sunt o persoană foarte flexibilă , vin din mediul privat unde flexibilitatea este esențială , vreau să-mi fac foarte bine treaba față de locuitorii din județul Alba. Vreau să-mi pun întreaga experiență și toată expertiza în slujba cetățenilor județului meu. Voi decide la momentul respectiv daca urmez drumul politicii sau mă întorc în privat , depinde cât de bine îmi fac treaba.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea