Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premii pentru albaiulieni la concursul de matematică „Regina Maria” Sibiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu ocazia aniversării a 81 de ani ai Şcolii „Regina Maria” Sibiu şi în cadrul „Anului Matematicii în România”, la şcoala sibiană s-a desfăşurat a VII-a ediţie a concursului interjudeţean de matematică „Regina Maria”, la care au participat 480 de elevi din 5 judeţe ale ţării. Printre participanţi s-au numărat şi elevi din clasele IV – VIII de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Prof. Rodica Marinescu, directorul Şcolii „Mihai Eminescu”, ne-a declarat că unitatea pe care o conduce a fost reprezentată de 74 elevi, din care 35 de elevi au reuşit să urce pe podiumul de premiere. În acest an elevele Raluca Bozdog (clasa a IV-a) şi Cătălina Lazăr (clasa a V-a) au obţinut Marele Premiu „Regina Maria”.
De asemenea au fost premiaţi următorii elevi: premiul I: Ioana Ursaleş (clasa a IV-a), Emilia Oltean şi Cristina Todor (clasa a V-a), premiul II: Mădălina Roşca, Diana Praţia Aron şi Emanuela Haţegan (clasa a VI-a), Radu Barjac (clasa a VII-a), Andreea Barb şi Alina Voloşeniuc (clasa a VIII-a), premiul III: Alexandru Moiceanu (clasa a IV-a), Ovidiu Drăgoi şi Raluca Jurcă (clasa a V-a), Ioana Zah (clasa a VI-a), Cristina Trifan (clasa a VII-a) şi Elisei Rusu (clasa a VIII-a), menţiuni: Cristian Anghel, Andrei Scheau, Tudor Toader (clasa a IV-a), Ioana Ciobanu, Alexandru Cristea, Mihai Giurgiu şi Marius Totoian (clasa a V-a), Vlad Voica, Andrei Haşegan, Andreea Moanea, Maria Martini şi Mara Daian (clasa a VI-a), Mara Oaidă şi Anamaria Limbean (clasa a VII-a), Theodor Popa, Andrei Ianc, Ioana Lazăr şi Adrian Fleşer (clasa VIII-a). Aceşti elevi sunt pregătiţi de învăţătoarele Ileana Chivoiu şi Ileana Drăgan şi profesoarele Rodica Marinescu, Corina Sava, Alexandrina Vlad şi Anamaria Fuia.
De la Şcoala „Vasile Goldiş” Alba Iulia, a declarat prof. Teofil Florea – directorul unităţii, au obţinut premii următorii elevi din clasa a IV-a: premiul I: Alin Suciu, premiul II: Victor Penciu, premiul III: David Donea, menţiune: Ştefan Andrei. Participarea a fost o reuşită datorită pregătirii elevilor de către profesorii Gheorghe Mărginean, Lucia Mărginean, Otilia Barabaş şi Simona Breaz şi o provocare pentru alţi elevi care vor dori să participe la ediţiile următoare ale acestui concurs şcolar. Felicitări concurenţilor şi recunoştinţă celor care i-au pregătit!
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Ciuperci periculoase în piața agroalimentară din Alba Iulia: 16 kilograme, distruse de DSVSA Alba

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Ciuperci periculoase în piața agroalimentară din Alba Iulia: 16 kilograme, distruse de DSVSA Alba

O cantitate de 16 kilograme de ciuperci culese din pădure, expuse spre comercializare în piața agroalimentară din Alba Iulia, zona Cetate, au fost confiscate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba. Vânzătorul nu prezenta acte de proveniență, iar marfa sa a fost distrusă, în conformitate cu normativele sanitare veterinare în vigoare. Astfel de ciuperci nu sunt destinate consumului uman și pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor.

O echipă de inspectori sanitar-veterinari a efectuat marți, 27 septembrie, împreună cu reprezentanții poliției, un control în piața agroalimentară din Alba Iulia.

Unul dintre comercianții aflați în piață a expus spre comercializare ciuperci fără a deține vreun document privind proveniența, calitatea și conformitatea produsului. Persoana în cauză a declarat inspectorilor DSVSA Alba că nu a existat nici un cumpărător pentru ciupercile expuse, iar întreaga cantitate adusă a pus-o la dispoziția autorităților pentru a fi distrusă. În urma controlului s-a constatat că ciupercile au fost culese din pădurea de la marginea orașului Zlatna.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel de controale vor continua în toate piețele din județul Alba. Conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în piețe este permisă comercializarea doar a produselor alimentare care fac obiectul specificat în documentul sanitar-veterinar emis de autoritatea competentă locală, respectiv DSVSA Alba. De asemenea, în piețe pot fi vândute doar produse pentru care se deține atestat de producător sau produse care provin din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Amintim consumatorilor să nu cumpere ciuperci din surse neautorizate. Consumul ciupercilor din pădure – fără a fi analizate, culese de către persoane neabilitate – sau din alte locuri necunoscute, reprezintă un risc major pentru sănătate și poate cauza intoxicații acute la consumatori. Ciupercile necomestibile se pot confunda foarte ușor cu cele comestibile, fiind recomandată achiziționarea lor doar din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar: magazine și depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, aprozare, ciupercării sau alte unități de profil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO UPDATE| ACCIDENT rutier la Șard: Două persoane rănite după o coliziune între un autobuz și un autoturism

FURDUI Alexandru

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Ighiu: Două persoane rănite după o coliziune între un autobuz și un autoturism

Un accident rutier a avut loc miercuri, 28 septembrie 2022, în jurul orei 09.30, pe raza localității Șard, comuna Ighiu.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială, un echipaj de prim ajutor și o ambulanță SAJ, pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe raza localității Șard, comuna Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un accident produs între un autoturism și un autobuz, posibil 2 victime.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE| Traficul rutier este îngreunat pe DN 74, pe raza localității Șard, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. Din primele cercetări rezultă că șoferul autoturismului nu ar fi pastrat distanța în mers și ar fi intrat în coliziune cu autobuzul.

În urma accidentului două persoane primesc îngrijiri medicale, fiind rănte, cel mai probabil, ușor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RECORD doborât de un elev militar din Alba Iulia: Câte tracțiuni a reușit să facă

Ziarul Unirea

Publicat

în

RECORD doborât de un elev militar din Alba Iulia: Câte tracțiuni a reușit să facă

Elev sergent Andrei Aloman a doborât recordul colegiului militar la tracțiuni. Andrei a reușit să execute 36 de tracțiuni, vechiul record, înregistrat înainte de anii ’90, fiind de 31 de tracțiuni.

Pentru a reuși această performanță, Andrei s-a antrenat zilnic timp de opt luni și spune că și-a testat cu adevărat limitele din punct de vedere fizic.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pentru început mi s-a părut interesant faptul că aș putea intra în istoria colegiului înregistrând această performanță. Mai apoi, încercarea mea nu s-a mai dorit a fi doar o doborâre a recordului, ci și să-mi depășesc limitele, pentru că atunci când te întreci cu tine însuți îți formezi un caracter puternic şi frumos. Pe lângă antrenamentul fizic intens, am avut și o dietă echilibrată, toate acestea ajutându-mă să ajung la condiția fizică necesară acestui efort. Dar, a trebuit stabilesc un echilibru între antrenamente și școală, pentru a nu neglija sub nicio formă studiul”, a mărturisit elevul sergent Andrei Aloman.
Te felicităm Andrei pentru efortul fizic depus, îți dorim mult succes în obținerea și a altor rezultate sportive!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea