Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premii pentru albaiulieni la concursul de matematică „Regina Maria” Sibiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu ocazia aniversării a 81 de ani ai Şcolii „Regina Maria” Sibiu şi în cadrul „Anului Matematicii în România”, la şcoala sibiană s-a desfăşurat a VII-a ediţie a concursului interjudeţean de matematică „Regina Maria”, la care au participat 480 de elevi din 5 judeţe ale ţării. Printre participanţi s-au numărat şi elevi din clasele IV – VIII de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Prof. Rodica Marinescu, directorul Şcolii „Mihai Eminescu”, ne-a declarat că unitatea pe care o conduce a fost reprezentată de 74 elevi, din care 35 de elevi au reuşit să urce pe podiumul de premiere. În acest an elevele Raluca Bozdog (clasa a IV-a) şi Cătălina Lazăr (clasa a V-a) au obţinut Marele Premiu „Regina Maria”.
De asemenea au fost premiaţi următorii elevi: premiul I: Ioana Ursaleş (clasa a IV-a), Emilia Oltean şi Cristina Todor (clasa a V-a), premiul II: Mădălina Roşca, Diana Praţia Aron şi Emanuela Haţegan (clasa a VI-a), Radu Barjac (clasa a VII-a), Andreea Barb şi Alina Voloşeniuc (clasa a VIII-a), premiul III: Alexandru Moiceanu (clasa a IV-a), Ovidiu Drăgoi şi Raluca Jurcă (clasa a V-a), Ioana Zah (clasa a VI-a), Cristina Trifan (clasa a VII-a) şi Elisei Rusu (clasa a VIII-a), menţiuni: Cristian Anghel, Andrei Scheau, Tudor Toader (clasa a IV-a), Ioana Ciobanu, Alexandru Cristea, Mihai Giurgiu şi Marius Totoian (clasa a V-a), Vlad Voica, Andrei Haşegan, Andreea Moanea, Maria Martini şi Mara Daian (clasa a VI-a), Mara Oaidă şi Anamaria Limbean (clasa a VII-a), Theodor Popa, Andrei Ianc, Ioana Lazăr şi Adrian Fleşer (clasa VIII-a). Aceşti elevi sunt pregătiţi de învăţătoarele Ileana Chivoiu şi Ileana Drăgan şi profesoarele Rodica Marinescu, Corina Sava, Alexandrina Vlad şi Anamaria Fuia.
De la Şcoala „Vasile Goldiş” Alba Iulia, a declarat prof. Teofil Florea – directorul unităţii, au obţinut premii următorii elevi din clasa a IV-a: premiul I: Alin Suciu, premiul II: Victor Penciu, premiul III: David Donea, menţiune: Ştefan Andrei. Participarea a fost o reuşită datorită pregătirii elevilor de către profesorii Gheorghe Mărginean, Lucia Mărginean, Otilia Barabaş şi Simona Breaz şi o provocare pentru alţi elevi care vor dori să participe la ediţiile următoare ale acestui concurs şcolar. Felicitări concurenţilor şi recunoştinţă celor care i-au pregătit!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia, Ziua Națională a României a fost sărbătorită printr-un eveniment deosebit, zeci de bucătari pregătind peste 5000 de porții de mâncare în curtea Palatului Princiar, pentru oaspeții orașului.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Primăria Alba Iulia a ales să ofere varză cu cârnați în cadrul mesei populare.

Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Princiar, unde douăzeci de bucătari s-au implicat în prepararea a peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați.

Mâncarea a fost gătită cu pasiune în ceaune, iar atât turiștii, cât și localnicii au avut ocazia să deguste din bucatele pregătite cu grijă de echipa de bucătari.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Servirea delicioasei mese de varză cu cârnați a avut loc la ora 15.30, imediat după parada militară conform programului stabilit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare