Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premii pentru albaiulieni la concursul de matematică „Regina Maria” Sibiu

Publicat

în

Cu ocazia aniversării a 81 de ani ai Şcolii „Regina Maria” Sibiu şi în cadrul „Anului Matematicii în România”, la şcoala sibiană s-a desfăşurat a VII-a ediţie a concursului interjudeţean de matematică „Regina Maria”, la care au participat 480 de elevi din 5 judeţe ale ţării. Printre participanţi s-au numărat şi elevi din clasele IV – VIII de la Şcoala „Mihai Eminescu” şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Prof. Rodica Marinescu, directorul Şcolii „Mihai Eminescu”, ne-a declarat că unitatea pe care o conduce a fost reprezentată de 74 elevi, din care 35 de elevi au reuşit să urce pe podiumul de premiere. În acest an elevele Raluca Bozdog (clasa a IV-a) şi Cătălina Lazăr (clasa a V-a) au obţinut Marele Premiu „Regina Maria”.
De asemenea au fost premiaţi următorii elevi: premiul I: Ioana Ursaleş (clasa a IV-a), Emilia Oltean şi Cristina Todor (clasa a V-a), premiul II: Mădălina Roşca, Diana Praţia Aron şi Emanuela Haţegan (clasa a VI-a), Radu Barjac (clasa a VII-a), Andreea Barb şi Alina Voloşeniuc (clasa a VIII-a), premiul III: Alexandru Moiceanu (clasa a IV-a), Ovidiu Drăgoi şi Raluca Jurcă (clasa a V-a), Ioana Zah (clasa a VI-a), Cristina Trifan (clasa a VII-a) şi Elisei Rusu (clasa a VIII-a), menţiuni: Cristian Anghel, Andrei Scheau, Tudor Toader (clasa a IV-a), Ioana Ciobanu, Alexandru Cristea, Mihai Giurgiu şi Marius Totoian (clasa a V-a), Vlad Voica, Andrei Haşegan, Andreea Moanea, Maria Martini şi Mara Daian (clasa a VI-a), Mara Oaidă şi Anamaria Limbean (clasa a VII-a), Theodor Popa, Andrei Ianc, Ioana Lazăr şi Adrian Fleşer (clasa VIII-a). Aceşti elevi sunt pregătiţi de învăţătoarele Ileana Chivoiu şi Ileana Drăgan şi profesoarele Rodica Marinescu, Corina Sava, Alexandrina Vlad şi Anamaria Fuia.
De la Şcoala „Vasile Goldiş” Alba Iulia, a declarat prof. Teofil Florea – directorul unităţii, au obţinut premii următorii elevi din clasa a IV-a: premiul I: Alin Suciu, premiul II: Victor Penciu, premiul III: David Donea, menţiune: Ştefan Andrei. Participarea a fost o reuşită datorită pregătirii elevilor de către profesorii Gheorghe Mărginean, Lucia Mărginean, Otilia Barabaş şi Simona Breaz şi o provocare pentru alţi elevi care vor dori să participe la ediţiile următoare ale acestui concurs şcolar. Felicitări concurenţilor şi recunoştinţă celor care i-au pregătit!
Robert GHERGU

Publicitate

Ştirea zilei

De noaptea minții: CJSU Alba a interzis nunțile la Sâncel deși ele puteau avea loc. Eroarea, reparată la ceas de noapte

Publicat

în

De noaptea minții: CJSU Alba a interzis nunțile la Sâncel deși ele putea avea loc. Eroarea, reparată la ceas de noapte

De noaptea minții. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a interzis nunțile la Sâncel întrucât incidența a trecut de 3 la mie, deși potrivit unei Hotărâri de Guvern publicată vineri, 17 septembrie, în Monitorul Oficial, ele puteau continua dacă ar fi fost programate, utilizând-se procedura de la Cerificatul Covid.

Azi noapte, în jurul orei 00.00, CJSU Alba a dat o nouă hotărâre prin care a corectat eroarea, nunțile programate deja fiind permise pentru viitorii nuntași din Sâncel.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, Instituția Prefectului a motivat în mod pueril și jenant că a dat hotărârea de interzicere a nunților la Sâncel, întrucât Hotărârea de Guvern nu a fost publicată în Monitorul Oficial. În realitate ea a fost publicată în Monitorul Oficial, de vineri, 17 septembrie.

Electrica Furnizare Discount

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a precizat, întrebat de ziarulunirea.ro despre această situație, că regulile respective s-au luat după hotărârea veche de Guvern, înainte ca cea nouă să intre în vigoare, iar mai multe clarificări în acest caz urmează să fie prezentate.

Evident, chiar dacă eroarea CJSU Alba ar fi persitat, nunțile puteau să aibă loc, întrucât prevederile dintr-o hotărâre a unui CJSU nu pot să contravină unei Hotărâri de Guvern!

Citește mai mult

Ştirea zilei

Câte persoane din județul ALBA, infectate cu COVID, sunt internate astăzi în secțiile ATI

Publicat

în

Câte persoane din județul ALBA, infectate cu COVID, sunt internate astăzi în secțiile ATI

Luni, 20.09.2021, conform unui răspuns al Direcției de Sănătate Publică Alba, la solicitarea ZiarulUnirea.ro, în secțiile ATI din județul Alba sunt internate  13 persoane.

Duminică, 19.09.2021, au fost raportate 52 de noi infectări cu COVID-19 în județul Alba, dintre care 16 în Alba Iulia. La nivel național : 3817 cazuri noi de COVID-19 și 58 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a fost de 7.388. Dintre acestea, 849  internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 201 fiind minori, 183 internați în secții și 18 la ATI.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

DOLIU în fotbalul albaiulian: Uniristul Cornel Simtion “Bucea” a plecat să apere în echipa Îngerilor!

Publicat

în

DOLIU în fotbalul albaiulian: Uniristul Cornel Simtion “Bucea” a plecat să apere în echipa Îngerilor!

Cornel Simtion “Bucea”, fostul unirist a plecat la cele veșnice. Fost portar al Unirii Alba Iulia în anii ’80-’90, Cornel Simtion și-a legat destinul de formația fanion a Albei pe care a slujit-o din mai multe ipostaze, jucător, antrenor cu portarii și conducător, durmurile fotbalului ducându-l și la Cuprirom Abrud, în liga a 3-a, pe banca tehnică.

La numai 68 de ani, “Bucea” cum era arhicunoscut în lumea fotbalului, nu a reușit să câștige partida cu destin potrivnic și o boală necruțătoare, ce l-a măcinat în ultimii ai ai existenței. Din păcate, echipa Îngerilor este tot nau numeroasă, iar Cornel Simtion s-a alăturat foștilor jucători “alb-negrii”, care s-au stins, din păcate, mult prea devreme.

În Ceruri s-au strâns uniriști din diverse generații, nume precum Florian Brumaru, Neluțu Popa, Mircea Cimpoieș, Nicolae Căian, Iani Mitracu, Marian Georgescu, Gheorghe Dumitru, Cristian Trif, Traian Pop, Ionel Paștiu sau Bela Șooș. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare