Premierul Tudose: ”Supraacciza la carburanţi va fi o decizie implementată în toamna aceasta”

Supraacciza la carburanţi se va implementa din toamnă, în prezent fiind duse negocieri cu producătorii din domeniu, potrivit declarației premierului Mihai Tudose. Acesta a reiterat posibilitatea ca, dacă preţurile la pompă vor creşte, Guvernul să decidă majorarea revedenţelor.

”Supraacciza la carburanţi va fi o decizie implementată în toamna aceasta, dar încă se negociază cu producătorii. (…) Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, iar atunci a fost scoasă pentru a uşura povara fiscală pe cetăţeni şi dacă tot nu s-a uşurat, să o punem la loc, că măcar din banii ăia facem un spital. Nu am scos-o ca să se îmbogăţească distribuitorii”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a mai spus că dacă preţurile vor creşte la pompă, redevenţele vor fi majorate, afirmând că acest lucru se poate întâmpla după ce vede ”comportamentul celor din piaţă”.

Mihai Tudose a mai spus că se fac simulări privind reintroducerea supraaccizei, afirmând că acestea ar putea fi finalizate în aproximativ o săptămână.

Sursa: realitatea.net

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

stef 29 august 2017 at 12:23

Daca dupa ce a fost scoasa acciza nu s-a cunoscut in pret, daca o reintroduci,nu se va cunoaste in pret?,s-o crezi tu babalaule .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...