Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Premierul îndeamnă la deblocarea rapidă a posturilor pentru medicii rezidenți în România: Câți bani s-au cheltuit cu formarea acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul îndeamnă la deblocarea rapidă a posturilor pentru medicii rezidenți în România: Câți bani s-au cheltuit cu formarea acestora

Marcel Ciolacu solicită deblocarea posturilor pentru medicii rezidenți în prima ședință de Guvern a anului 2024, exprimându-și dorința de a rezolva rapid această problemă. Premierul României a subliniat necesitatea implicării Ministerului Finanțelor în acest demers.

Premierul a subliniat faptul că statul a investit sute de milioane de euro în formarea a 4.500 de medici, subliniind importanța reținerii acestora în țară.

„În acest început de an, doresc să soluționăm cu celeritate problema medicilor rezidenți care au obținut promovarea la examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. Aproximativ 4.500 de medici au beneficiat de investițiile semnificative ale statului român, iar este crucial să ne asigurăm că aceștia rămân în țară”, a declarat premierul înaintea ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele posturilor disponibile și să prezinte un memorandum în Guvern privind organizarea concursurilor pentru aceste posturi.

Citește și: Un nou spor pentru bugetari: Cine sunt angajații la stat care vor primi un bonus de 15% din salariu

„De asemenea, am solicitat și colaborarea Ministerului Finanțelor pentru a asigura desfășurarea rapidă a acestui proces”, a adăugat prim-ministrul.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea