Prelungirea termenului de implementare a proiectului „Creșterea calității vieții pentru cetățeni prin transformarea cartierelor în zone atractive pentru copii”, pe masa consilierilor locali

În luna mai 2020, în cadrul proiectului „Creșterea calității vieții pentru cetățeni prin transformarea cartierelor în zone atractive pentru copii”- acronim Metamorphosis, Comisia Europeană a aprobat Amendamentul nr. AMD-723375-9 la Grant Agrement-ul (Acordul de Finanțare) Nr. 723375, prin care se prelungește oficial durata proiectului Metamorphosis cu încă 5 luni, datorită contextului actual cauzat de pandemia COVID-19, respectiv din cauza imposibilității de a desfășura activitățiile impuse și asumate în cadrul cererii de finanțare în condițiile restricțiilor impuse la nivel național și european.

În urma prelungirii perioadei de implementare, bugetul alocat Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului Metamorphosis nu s-a modificat, acesta având o valoare de 133.065,00 euro. Astfel, Municipalitatea va continua să deruleze activitățile asumate prin proiect conform obiectivelor asumate, a bugetului existent și a calendarului nou de activități.

ELIT

Metamorphosis este un proiect care urmărește să contribuie la dezvoltarea cartierelor cu accent pe nevoile pe care le au copiii în ceea ce privește spațiul de locuit și de recreere. Proiectul pornește de la premisa că atunci când un cartier se bucură de mulți copii în spațiile sale publice acesta reflectă un indicator important al calității vieții și al durabilității acestui cartier.

Durabilitatea cartierului este un cuvânt în strânsă legătură cu semnificația cuvântului copil deoarece implică “dezvoltarea comunitară ținând cont de nevoile generațiilor viitoare.”

Printre obiectivele proiectului se numără:

– Transformarea cartierelor orientate spre utilizarea mașinii în cartiere pentru copii, prin adoptarea unui comportament responsabil și creșterea calității vieții în cartiere.
– Construirea unei viziuni unitare și integrate asupra dezvoltării cartierelor la nivel local.
– Identificarea unor soluții inovatoare adaptate nevoilor de transformare a cartierelor.
– Abordarea inovatoare a dezvoltării cartierelor în ceea ce privește procesul de planificare, guvemanța și proiectare.
– Identificarea și implementarea de soluții adaptate nevoilor de mobilitate a copiilor.
– Evaluarea impactului soluțiilor prin metodologii inovatoare de evaluare.
– Dezvoltarea și implementarea unor instrumente prin care să fie transferate ideile inovatoare de la oraș la oraș și de la o țară la alta și după finalizarea proiectului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...